lørdag 14. desember 2013

Favoritten


Juleblomst nummer en for meg, er Amaryllis. For en magisk kraft det er i en slik løk. Som en forundringspakke man kan følge med på nå i adventstida. Gradvis utvikling for hver dag. 

Jeg liker dem i alle slags nyanser. Hvit, rød, rosa, stripete… Amaryllisstativ er nødvendig utstyr for å unngå at de lange stenglene knekker. 
Har du en favoritt blandt juleblomstene?


15 kommentarer:

 1. Din amaryllis er meget smuk - så sart og yndig! Nej, jeg tror ikke, jeg har en yndlingsblomst, men lige nu blomstrer min novemberkaktus helt overdådig med lyserøde blomster.
  En fin adventsweekend til jer i nord!

  SvarSlett
  Svar
  1. Novemberkaktuset kan være virkelig imponerende Gitte. Husker svigermor hadde en gedigen, gammel en. Den var et syn hver november. Men ellers i året var den temmelig kjedelig i grunn.
   Fin helg til deg og U også.

   Slett
 2. Amaryllus er noe av det vakreste og som du sier, nesten et under hver gang. Her sitter jeg på nett med Elen på sofaen ved siden. Så nydelig under det også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat DET Ingrid er det største underet av dem alle. Nyt!

   Slett
 3. Amaryllis er kjempe flott og hører helt klart julen til. I år har jeg den "vanlige" rød og den hvit/rosa Sweet pink.

  SvarSlett
 4. Amaryllis er fantastisk og det viser jo, bildene dine i aller høyeste grad. I år har vi noen nye som jeg er veldig spent på. God kveld! Anne

  SvarSlett
 5. Jepp, samme som deg !

  Elsker amarylliser, og min favoritt er nok rød så hvit :)
  En rød er innkjøpt og jeg følger med hver dag, det er så morsomt, jeg håper den åpner seg akkurat før julaften, venter spent.

  SÅ koselig tid i vente nå....idag har jeg bakt pepperkaker, og faktisk skåldet mandler, fikk så lyst til å prøve meg på hjemmelager marsipan, etter at jeg fant oppskrift som (utrolig nok) virket så enkelt...gjenstår å se om dette stemmer.

  Kos deg i Casa'n din - og vi koser oss med yngste barnebarnet som er på besøk hos oss i helgen, stor stas !!

  SvarSlett
 6. Amaryllisene mine døde nylig, etter herlig blomstring tidligere i desember. Har nå en grønn stilk i vinduskarmen og en på kjøkkenbordet, men det kommer nye skudd fra løkene. Har du tips til hva jeg kan gjøre? Det er hyggelig å følge med på bloggen din, Elisabeth :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Min erfaring er at det ikke alltid er fler knopper inni løken. Noen ganger kommer det to og tre knopper. Tror det avhenger av prisen og størrelsen på løken. Når ikke det kommer fler knopper og den er ferdig med blomstringa, skyter den grønne blader. Så får man en grønn plante ut av det istedet. Har du tålmodighet kan du få til ny blomstring engang uti 2014 kanskje?
   Hyggelig at du følger bloggen, Maud. Håper du lever vel i tigerstaden? Stikker innom i løpet av jula hvis du har tid og lyst da. Juleklem fra E

   Slett
  2. Takk for tips, Elisabeth. Nå ser det ut som om det kommer ny blomst på begge to. Jeg lever vel i Tigerstaden, men det skal bli godt å komme hjem på ferie! God jul :-)

   Slett
 7. Herlig er Amaryllis en kjempefin blomst.
  Vi kutter en grein Forsythie til Barbaradag 4. december og greinen stå i flor jul.
  Hvor mange småkake har du baket allerede Elisabeth, jeg baker av og til og vi spiser opp :-) og jeg baker ny igjen.
  Fin er herlige adventstid kos deg og klem fra meg.

  SvarSlett
 8. Amaryllis er vakker, men litt upraktisk med den lange blomsterstengelen som lett knekker.
  Så i de siste åra har Svibel tatt over som min julefavoritt. Jeg er heldig, og har ikke noe ubehag av den sterke parfymedufta.

  SvarSlett
 9. amaryllusen er virkelig fin=) Jeg er alltid litt for treg til å kjøpe den, slik at den blomstrer langt innpå nyåret!!! Og det samme kommer til å skje i år også=) Håper du har det fint, Elisabeth=) Kommer ungene hjem til jul? Fin søndag til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 10. Så vakker amaryllis du har! Sånt stativ har jeg ikke sett før. Jeg synes de er så fine, men jeg plages med alle de småfluene som alltid følger med de. Min favoritt i julen er alltid hvite julestjerner :)
  Ha en fin dag sør i dalen !

  SvarSlett
 11. Amaryllis er også en favoritt. Min må være rød. Men de siste årene har det vært hyasinter, i alle farger.
  Men et amaryllisstativ har jeg aldri sett. Men det er da virkelig lurt.
  Ha en fin søndag Elisabeth. Klem

  SvarSlett