fredag 25. november 2011

Futt

Orkanen Berit herjer i øyeblikket langs kysten av Vestlandet og Midt-Norge.
Klokka 8 i morres blåste det sterk storm, 29,5 sekundmeter på Ona fyr på Mørekysten. Stormflo, opptil 30 m bølgehøyde er meldt. Snakk om naturkrefter. Snakk om futt. Hjelpes meg!

I meg er det lite futt om dagen. En virus har beleiret systemet i kroppen min. Totalt i ulage for å se det sånn. Feber, diare', leddsmerter, sår hals, hoste, hodepine, snørr og gørr.

Radiusen er mellom sofaen og senga. Drikker te, sover, prøver å lese, Paracet, døser, ser tv, slumrer fra det... Det er utrolig at det går an å sove så mye. Kanskje ikke likevel, siden hosten "underholder" meg - også nattestid.

Kveldens planer vedrørende julebord med jobben er skrinlagt. Hadde i grunn gledet meg til en kveld med gode kollegaer, samt å ha på ny'kjolen som jeg kjøpte i Bergen.
Vel, vel.. det kommer nye muligheter.

Patriarken hygger seg med gutta fra studentdagene i Køln i helga, med fotball og øl. Jeg kjenner meg bare bittelitegrann misunnelig på planene hans om weinachtskuchen og gluhwein i byens julemarked.

Skitt. Godt jeg kan nyte basseluskene mine i fred i helga. Uten orkenen Berit herjende rundt nova.
Jeg skjenker meg et glass julebrus. Grumsete sådan. Fra Union - det åpne bryggeriet. Har du prøvd den? Riktignok er flaska fra i fjor, men futt var det fortsatt, da jeg vred om korken.


Skål, og god helg til deg. Fra meg.
(Tror jeg tar meg en lur igjen jeg. Blei sigen av å blogge.)