onsdag 11. september 2013

Pell deg hjem!


Er det IKKE meningen at jeg skal be deg om. Men derimot å ta en titt på bildene mine under.


I september er pellisene mine på det flotteste. Dumt i grunn, når utesesongen er på hell og man har mindre anledning til å nyte dem.

Her i Miacasa står de plasssert på en overbygd sørvendt veranda. Det vil si mye sol og lite regn. Når sommer går over i høst skjer det en endring i fargene på pellisene. De blir mørkere og klarere. Det underste bildet er Dronning Ingrid i septemberdrakt. Sommerstid var hun blek og sart, men fattet.
Er det noen av dere som kan forklare meg hvorfor det er slik med fargene på blomstene forresten?

Damen i rødt helt øverst, er Fru oppstammet Rosenpelargonium. Henne kjøpte jeg da mellomste sto til konfirmasjon for 8 år siden. Hver vinter tilbringer hun vaskekjelleren, dvs mørkt og stusselig. Likevel belønner hun oss med et vell av blomster i hele sommerhalvåret.

Den hvite i midten er Flisefru Papegøyepellerud. Både blomst og blad er morsomt oppfliset og takkete. Jeg har ikke peil på navnet på disse pelargoniumtypene, derfor lager jeg egne tullenavn på dem.


Denne vesle krabaten over her, ble født i sommer. Fra bloggbesøket hos Parkveiens hageglede på Molde fikk jeg med en pellis-stikling hjem. Foreløpig ser det ut som om puslingen har tålt klimaskiftet fra nordvest til sørøst ganske bra. Jeg er spent på hvilken farge hun folder seg ut i.