tirsdag 2. juli 2013

Rødt

Mor er glad i farger. Hun har en forkjærlighet for rødt. Det har hun alltid hatt.
Stauden på bildet under er fra hagen min. Kjenner ikke navnet på den, men kanskje du kan hjelpe meg? Jeg digger rødfargen.
Jeg husker en gang tilbake fra søttitallet. Jeg skulle på skolefest. "Ta på deg rødt!" sa mor, "da får du garantert sjans". Om det ble røde klær eller om jeg fikk sjangs den gangen, husker jeg ikke. Men jeg husker godt uttalelsen hennes, den gang på midten av søttitallet.  Da vi sto foran klesskapet og diskuterte hva jeg skulle ha på meg.


I dag var mor og jeg på shopping. Hennes klare ønske om røde sommersko skulle forsøkes oppfylt. Det ble en enkel sak. De røde skoene liksom sto i butikken å ventet på henne. I riktig størrelse og god passform. Klart de måtte tas på med en gang! Glad dame med smil om munnen og rødt på føttene, ble trillet tilbake til bofellesskapet i kveldinga. Etter at vi hadde inntatt to isogkaffe-runder på cafe´, pluss noen andre innkjøp også. Som rød matchende leppestift. Neida, vi leker ikke handletur.


En av de fineste kjærlighetsballadene jeg kan tenke meg, er "Lady in red" av Chris De Burgh. Om det var godvakker jenta mi han tenkte på, den gang han skrev balladen, vites ikke.  Rødt er kraft. Girlpower!