mandag 2. mai 2011

Kom mai du skjønne milde?

fra kyststien, Brunlanes mai 2010

Brrr... det er kaldt ute idag. Sola skinner fra blå himmel, men temperaturen er bare 7 grader nå klokka 10. Det blåser surt fra nord. Så selvom vi skriver 2.mai i kalenderen, stemmer det ikke helt med slik vi synger i sangen. Mildt er det overhodet ikke.
To av husets unge holder på med eksamenslesing. Jeg kjørte dem inn til byens bibliotek før klokka 9, der de skal tilbringe dagen på lesesalen. Travle tider for unge mennesker.

Jeg har fri fra jobb. Min fridag skal først brukes til å vaske hagegjerde fri for svartsopp og skitt. Patriarken og jeg har nemlig hatt et prosjekt i hagen siste uka. Vi har fjernet gamle busker og stauder fra et av hagens hjørnebed. Det tyngste var å få opp de gamle røttene. Ha ha...vi var omtrent som gubben og gamla i sangen, du vet de som lå og dro, og ikkje fekk opp rota.
Lørdag dro vi på gartneri og handlet inn 4 nye busker, jord og bark. Som et ledd i å ha ikke for mye å luke på, var planen å gjøre dette bedet lettstelt. Vi kjøpte derfor et Magnoliatre som blomstrer i juli, og to Rhododendronbusker, samt en lav krypende busk med spraglete blader. Det er gjerdet bak dette bedet som nå skal få en omgang med kraftvask, spyling og børste. Bilder av bed kommer etterhvert. Putter istedet inn bilder fra kystområdet like i nærheten av her vi bor, som vi hyppig benytter oss av.

Senere i ettermiddag drar jeg med eldtse datteren min opp til min mor. Mor er puslete om dagen, bor alene og trenger hyppig tilsyn. Så kom nå i gang Elisabeth! Jeg vil også huske å ha tid til en god stund på den lune verandaen min, med tekopp og strikketøy, sol på nesa og fuglekvitter i ørene. Joda, dette ser ut til å bli en bra dag.


fra kyststien, Brunlanes mai 2010

En fin dag ønskes deg som leser med her også.