fredag 29. mars 2013

Påskedessert


Slekta har vært her på påskemiddag. En god anledning til å samle de unge og eldre i familien. Noen timers samvær, snakk og spas. Ikke så ofte vi samles, men desto hyggeligere når vi får det til.


Appelsintiramisu var en frisk avslutning til lammestekmiddagen. 

Er du opprådd og i tvil om hva du skal servere til dessert denne påsken, prøv denne da vel!

Aller først:
Mascarponekrem:
3 eggeplommer
2 dl sukker
250 gr Mascarpone
2 dl kremfløte
1 eggehvite

Visp eggeplommer, sukker og mascarpone. Visp kremfløte for seg og bland forsiktig inn i ostekremen. Pisk til slutt eggehviten stiv og skjær i kremblandinga.




2 appelsiner: Skjær filetene ut av appelsinene, og legg de til side.

Klem ut safta av appelsinrestene. Tilsett 3 ss Cointreau appelsinlikør.

1 pk Savoiardi-kjeks/"Fingerkjeks"/Ladyfingers

Montering:
Legg et par ss av kremen nederst i porsjonsskåler, så et par/tre kjeks som dynkes med appelsinsaft/cointreau-blandinga, oppå her et par/tre appelsinfileter, og på toppen litt krem igjen. Pynt med appelsinfileter og revet appelsinskall.

Lag en stor bolle med flere lag istedetfor porsjonsskåler, hvis du heller ønsker det. Det gjorde jeg.