torsdag 13. oktober 2011

Vennskap

Har du ein venn og trur vel om han, så gjest han ofte, for kratt gror til og gras blir høgt på vegen som ingen går.

Ordene fra Håvamål syns jeg er en god innledning til dette blogginnlegget.


Vi er noen venninner fra barneskolen som holder kontakten og treffes av og til. De fleste bor noen timer unna hverandre. Av og til drar vi på tur sammen. Helgeturer hit eller dit. En gang var vi her. Forrige helg dro vi til fjells.

Jammen er det fint å ha venner som har tilgang til hytte. Her ser du gjengen klare for tur på lørdag formiddag. Dette er damer som liker frisk luft og fysisk fostring.

De gyldne rødtonene i fjellet er borte nå, for nattfrosten har hatt grepet en stund allerede. Men bøyer man seg ned og fokuserer, kan man få øye på små røde kunstverk likevel.

Den klare høstlufta har en magisk virkning på sinnet. Den strålende sola gjorde ikke opplevelsen noe dårligere. Så godt det er å gå oppover og innover i den vakre Telemarksnaturen, over myr og mose, knatter og knøs.


Skal si det smakte godt med "en kold og en lille" under rasten.Elgjakta var i gang. Vi traff noen jegere som ikke hadde hatt særlig suksess med børsa. Den dagen iallefall.


På disse turene lider vi ikke noe nød hva mat og drikke angår. Lørdag kveld sto tiur på menyen. Og her er det ingen ferdigfilet fra fryser'n det er snakk om.
Det smakte aldeles fortreffelig!
Det fine med gamle vennskap er at man ikke trenger å forklare så mye. Man kjenner store deler av historien til den enkelte. Disse helgene gir mulighet for å oppdatere hverandre hva som har skjedd siden sist. Store forandringer? Små endringer? Gleder og sorger om hverandre. Man deler og lytter. Og flirer og ler.
Ikke minst mimrer vi fra tiden som var. Før - i gamle dager. Sånn på søttitallet og den gang. Skravla går og går og går...
Segneferdige etter all den gode maten, praten, vinen og den friske fjell-lufta ramler vi inn i køya, engang utpå kvelden.
Dette er hva vi våknet opp til på søndag formiddag. Jada, vi bor langt nord i verden.

Vi hadde ikke skia med denne gang. Neste gang vi treffes, gjør vi nok det. Kjenner jeg denne gjengen rett.