torsdag 13. juni 2013

Disputas

Jeg har vært i disputas.
En kollega har gjort doktorgrad, der hun i sin studie har sett på effekten av rehabilitering av eldre i eget kommunalt senter kontra samme tilbudet på sykehjem.

Jeg var invitert til å overvære den store begivenheten på Sunnaas sykehus, der hun forsvarte avhandlingen sin. En høytidelig, spennende og interessant seanse, der doktoranden besto med glans.

Sunnaas sykehus er Norges største spesialsykehus innen rehabilitering og fysikalsk medisin.  Beliggenheten er ytterst på Nesodden, med en fantastisk utsikt over Oslofjorden

Om kvelden var det middag på Ingierstand bad.Ingierstrand bad ligger like sør for Oslos kommunegrense, i Oppegård. Oslo kommune har eid anlegget siden 1936. Det ble kjøpt for å sikre Oslo-folk tilgang til verdifullt rekreasjons- og friluftsområde ved sjøen. 
Anlegget ble tegnet på 1930-tallet av arkitektene Schistad og Moestue, i såkalt funksjonalisme. 

I sine glansdager var det 120 00 besøkende i betalingsbadet pr sesong. Det var satt opp dampbåt fra Oslo sentrum, som kjørte skytteltrafikk gjennom hele sommersesongen. Ingierstrand bad ble kalt fjordens Frognerseter.I dag er Ingierstrand bad nyrestaurert. Trekkplasteret på den flotte funkisperlen er den nyåpnede restauranten. Fikk du lyst til å ta deg en tur hit for å spise lunsj, er den store uteserveringen åpen alle godværsdager fram til 15. september. Det er ingen forhåndsreservasjon av bord ute. 

Vi fikk servert en 5-retters middag, med dertil hørende viner. Talene var mange, maten upåklagelig og utsikten utover fjorden vakker. I tidlige nattetimer bilte vi tilbake til småbyen. En stor dag!