mandag 1. april 2013

Ut mot havetOm det er Fliflet Bræin eller Rune Rudbergs musikk du assosierer med når du leser overskriften, er ikke godt å si.
Kystpåske for oss, vil si turer ut til havet. Påskeværet her jeg bor har vært solfylt, med nattefrost og fullmåne. En av dagene kom havtåka sigende.
Jeg bor i et naturskjønt område, sør i Vestfold. Langsmed sjøen går en 36 km lang kyststi. Kyststien går gjennom forskjellig natur; nakne svaberg i granitt, sandstrender, grunne viker og gjennom ulike typer skog.

Folk flest er nå lei snø og kulde, og søker barmark og vårtegn. Til kyststien valfarter folk. Til og med fra nabofylket kommer de. Enkelte steder var det første påskedag reine folkevandringa. For oss som er lokalkjent, finner vi steder der vi kan være mer for oss selv.
Et av de fineste stedene på denne turen er Mølen. Her går det store raet gjennom Vestfold ut i havet, og her finnes en enorm rulletsteinsstrand som kan imponere den mest blaserte naturelsker. Hver vår er Mølen første møte med norskekysten for utallige trekkfugler. På turen i går hørtes livlig fuglekvitter, så jo da "det ær låvands" - det blir vår i år også.