søndag 22. mai 2011

Gammeldags rabarbrakake

I dag fikk jeg lyst på kake.

I enden av hagen min - borte ved komposten - sto rabarbraen stor, sprø og frisk. Nå var det tid for å høste den. Jeg skar av stilkene, delte opp i småbiter og puttet porsjoner i fryser'n. De siste syrlige stilkene skulle brukes nå.


Rabarbra og vanilje hører godt sammen.
Kakeoppskriften fant jeg her. Det er første gang jeg baker den.


Det blir absolutt ikke siste.Den smakte som om englene synger, som dama med originaloppskriften selv ville sagt det.

Tusen takk Liselotte :o)

Søndag = hviledag

Puh! I dag er jeg sliten.

Etter 10 timers søvn i natt, kjennes kroppen fortsatt tung når jeg våkner. Ikke hjelper det stort med et par kopper kaffe heller.

Jeg rusler ut i hagen i bare pysjen i morres. Litt kald vind i dag. Ser at de nydelig blå blomstene har sprunget ut. Er det kornblomst de heter?


Tenker tilbake på gårdsdagen.

Patriarken og jeg startet kl 9 med rydde/kaste-sjau i husets kjeller og kott. Det ble en liten tidsreise. Alt fra barnas skolebøker til inntørka malingsspann måtte gåes igjennom. Det måtte tas stilling til om tingene fortsatt skulle spares på, gis videre eller kjøres til avfallsdeponiet. I går gjorde vi oss harde. Et proppfullt tilhengerlass ble kjørt avsted. Mye lagrer vi videre på, noe går til gjenbruk. Du verden så mye plass vi fikk frigjort, og så ryddig det ble!

Etter at tilhengeren var tømt, dro vi videre til barndomshjemmet til Patriarken. Huset skal selges, fordi svigerforeldrene har fått plass på sykehjem. I går vasket, ryddet, luket og klippet vi, slik at det er klart for fotografering kommende uke.

Først klokka åtte var vi tilbake her hjemme og kunne legge beina høyt. Det smakte himmelsk med take-away sushi og en kald øl kan du tro.Godt jeg ikke trenger å prestere noe i dag. I dag vil jeg bare være.

Gode, gode søndag.