lørdag 21. april 2012

Steinhardt og hurra
Patriarken og jeg driver nybrottsarbeid om dagen. Etter at vi fikk lagt belegningsstein i inngangspartiet, skal det anlegges bed i et område som før var gårdsplass. Gammel masse som singel, leirjord, filtjord og stein er gravd opp og kjørt vekk. Det meste av ledig tid har vi brukt til dette siste uka.
I dag skal det hentes hengerlass med ny bedjord, som skal blandes inn med resten av den gamle jorda. Apropos stein, det er sikkert og visst at vi bor på toppen av raet. Det er ikke få kulestein som er spadd fram fra jordmassene, under den gamle gårdsplassen. Innimellom har vi følt oss som sjølvaste Isak Sellanraa, der vi har bakset med spade og spett.


Men når denne tyngste jobben er unnagjort, kommer den hyggelige delen av prosjektet, nemlig plantingen. Vi flytter noen av de gamle buskene og staudene inn i ny'bedet, men endel nytt skal også kjøpes inn. Været siste uka har vært glimrende for omplasserte gamle busker, med jevne daglige regnskurer. Litt værre var det for oss i jordgrøfta, som sto med tung, våt leirjord "til kness" og kavet. Men det lager seg til.


Etter jordarbeidet, tar vi mor - som fyller 75 i dag - med på Eggum/Sivertsen-konsert i kveld. Selskapet hadde vi forrige lørdag. Hurra for mor!
Må dere alle ha en finfin lørdag der ute.