torsdag 9. januar 2014

Moro med garn

Som mange andre strikke-entusiaster har jeg flere ufo`er liggende. Ufo vil si et uferdig strikkeprosjekt, som av ulike grunner hoper seg opp i strikkekurven.  Enten fordi man går lei, eller at man får lyst på et nytt mer fristende prosjekt.
For min del har jeg alltid to-tre strikkeprosjekter på gang. Et "plankekjøringsprosjekt" som passer greit å ta med i veska. Som man kan strikke på mens skravla går - i selskap for eksempel - uten at man bør følge med på vanskelig mønster og tellinger.

Nå har jeg gjort ferdig tre ufoer. Ei lue, et par sokker og en genser. Hurra!

Lua er tiltenkt patriarken, ei såkalt "Jacques Cousteau lue". Stakkars mann, ikke mange strikkeplagga som går i den retningen egentlig. Det er en god modell, med kul felling på toppen. Jeg har strikket den i koksgrå "Hverdags" - alpakkagarn. Pinne nr 4.
Sokkene er strikket i et tynt ull/polyamid garn "Regia", pinne nr 3. Jeg har strikket mange sokkepar av dette garnet. Slitesterke, varme og passer fint ned i vintersko og støvletter fordi garnet er så tynt.

Genseren begynte jeg på i sommer, så ting tar tid kan man si. Enda en top-down genser, nå i Kidmohairgarn fra "Canard". Jeg har vekslet mellom tynne og tykke pinner, og 1 og 2 trådet garn. Det ble en morsom stripeeffekt, der stripene vokser i størrelse fra øverst til nederst.
Godt fornøyd med resultatet, både når det gjelder størrelse og letthet.

Her har jeg lekt meg med selvutløseren på kamera. Et såkalt #selfie. Jeg tjuvlånte ny´lua til patriarken ;) for å vise fram den i bruk også.

Yess. Dett var dett. Kanskje på tiden å fylle opp garnreservene igjen? Strikkebutikken - her I come!