fredag 5. august 2011

Feriedager

Treogenhalv ferieuke flyr jammen fort. Man tenker på forhånd at man har et hav av tid. Noen av disse dagene var planlagt med ulike aktiviteter og gjøremål, noen planløse. Slik liker jeg det. Nå er tida over halvgått allerede.

Første ferieuka var vi i Romsdal, på "Kåret". I år hadde vi med et vennepar. Det var deres første gang på nordvestlandet. I regn, tåke, sol og vind rakk vi fjell- og sykkelturer, Grip, tantebesøk, fotballkamp i Molde, Geiranger, jugendsenteret og Aksla i Ålesund, Olsokbål og grilling i fjæra. Aktiv uke som dere forstår.
Denne midterste uka er vi her hjemme. Skjønt hjemme og hjemme? Minstejenta installeres i nytt husvære i Oslo, vi farter til vennefrokost og grillkos på ulike venners hytter, samt har late dager med sol og bad på jordbærstedet.
I morgen tidlig bærer det avsted igjen. Aller først to dagers vennebesøk i Alingsås i Sverige. Fra mandag venter byen i mitt hjerte, København i deilige Danmark. Jeg har vært der mange ganger opp gjennom årene, men lei blir jeg ikke. Jeg liker byens puls, atmosfære og muligheter. Den gjør noe positivt med meg.
Hvordan dagene skal brukes er ikke særlig fastspikret, annet enn en lunsjavtale med to damer jeg er spent på å treffe. Sa jeg at jeg gleder meg?


Sveisen

Jeg er ikke god til å planlegge timer hos frisøren. Periodevis kan det gå lang tid før håret mitt får en omgang med saksa.
Jeg har det slik at jeg plutselig kjenner at håret blir for langt, tjafsete og slitt. Jeg har ingen tykk, krøllete manke. Tvert i mot, håret mitt er tynt, bløtt og krøllfritt.

Pling, pling - i dag tok jeg telefon. Det var på tide med en tur til frisøren.
O lykke! Heldigvis hadde hun er avbestilling, og kunne putte meg innimellom de andre kundene sine. Det er behagelig å få vasket håret, bli klippet og stelt med. Som regel kjenner man seg vel og fornøyd etterpå. I dag blei jeg kort. Sommerkort.

Jeg tror når jeg blir eldre og forhåpentligvis engang får råd til det, vil jeg prioritere å gå til frisøren hver uke.

Ta da!

Mitt lille land

Mitt lille land
Et lite sted, en håndfull fred slengt ut blant vidder og fjord

Mitt lille land
Der høye fjell står plantet mellom hus og mennesker og ord
Og der stillhet og drømmer gror
som et ekko i karrig jord

Mitt lille land
Der havet stryker mildt og mykt som kjærtegn fra kyst til kyst
Mitt lille land
Der stjerner glir forbi og blir et landskap når det blir lyst
mens natten står blek og tyst

- Ole Paus -