onsdag 6. juli 2011

"Kåret"

I fjor dro patriarken og jeg til Romsdalen. I Romsdalen ligger gården der svigermor kommer fra. På den gården ligger kårboligen eller "Kåret" som vi kaller det.
"Kåret" eies av patriarkens to tanter, og står til fri avbenyttelse for familien som ferie- og fritidsbolig.
Huset er ikke stort, 1 1/2 etasje og ca 60 m2 grunnflate. Selve huset er tømret, over 100 år gammelt. På 70 tallet ble det totalrenovert.

Her har patriarken hatt alle sine barndoms somre. Siden svigerfar var lærer og hadde lange ferier, dro de fra østlandet opp hit hver sommer i 5-6 uker.

Innvendig er det som å stille klokka tilbake. Alt fra møbler til kopper og glass bærer preg av at her har tiden stått stille.Å komme til Romsdalen og "Kåret" er for oss rekreasjon og naturopplevelser i skjønn forening. Opp gjennom årene har også våre barn fått gode sommerminner fra dette stedet.

Gården ligger ved en fjordarm. Det er full gårdsdrift med kyr, høner, hester, hund og katt.
Å være med på fjøsstellet er artig for ei byfrue som meg. Her ser du jeg gir den timegamle kalven råmelk for første gang.Om 3 uker tar vi bilen og suser oppover mot "Kåret" atter engang. Fint å ha noe godt i vente.

4 kommentarer:

 1. Så spennende å ha et sånt sted i familien!
  Ja, da er vi heldige begge to, som kan benytte oss av slikt, eller bli bedt med av venner.
  Jeg tror du glemte skautet ditt da det ble tatt bilde av deg og kalven, ;)!

  SvarSlett
 2. jeg hadde flere slike steder og dra til som barn.. hjemplassen til mine besteforeldre.. jeg er takknemlig for å ha opplevd det.. skulle ønske mine barn hadde hatt den samme muligheten : )

  Ta vare på plassen og beskytt den mot alskens nymotens greier.. for det er det som er så unikt.. at man kan komme tilbake til barndommen.. på en måte : ))

  SvarSlett
 3. Så fint å ha et slikt sted å dra til og ikke minst at stedet deles med andre familiemedlemmer uten sjau og spetakkel"....

  SvarSlett
 4. Det lyder (og ser ud til) som et skønt sted. Det er en gave at kunne gå ind i et rum, hvor tiden står stille. Så kan man slappe af! :)

  Kan godt forstå at I glæder jer til snarligt gensyn!

  SvarSlett