onsdag 19. oktober 2011

Det daglige (knekke)brød

I dag har jeg ikke hatt bolle i ovnen, men derimot brød og knekkebrød.





På kjøkkenbenken står en av svigermors gamle kakebokser. Rød og fin. Jeg liker den. Den får meg til å smile. Og vekker fine minner. Den rommer ikke lenger svigersmors sprø krumkaker slik den gjorde før, men derimot knekkebrød. Du vet sånne hjemmelaga. Så fort det er tom, baker jeg nytt og fyller boksen.





I morres var den tom. Nå er den full igjen. Det er lett som en plett, å lage knekkebrød.

Har du lyst til å forsøke, så ha du oppskriften her:

2 dl grov sammalt rug
2 dl havregryn
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl kruskakli
2 ts salt
7 dl vann

Rør sammen. La stå å svelle 15 minutter, hvis du har tid. Er ikke nødvendig. Smør røra tynt ut på 2 stekebrett kledd med bakepapir. Del opp med pizzahjul i ruter etter 10 minutter i ovnen. Lettere å dele opp etterpå da.
Stek begge bretta ved 155 grader på varmluft i 60-70 minutter. Åpne stekeovnsdørsdøra litt underveis for å slippe ut damp.

Lykke til!

Sjøl vurderer jeg å ta opp kampen mot Wasa.