søndag 27. november 2011

Cottagecheese lapper - uten mel

Matlysten er i ferd med å ta seg opp. Her er dagens middagstips.

- 4 egg

- Skill egg og hviter. Stivpisk eggehvitene.

- 1/2 boks cottagecheese moses/gnis sammen med eggeplommene.

- ca 2 dl revet ost (jeg valgte parmesan og cheddar, ta den du liker)

- Bland osten sammen med eggeplommeblandingen.

- Smak til med salt, pepper, oregano e.l.
(Jeg tok ikke salt denne gang, fordi parmesan er en relativt salt ost)

- Bland forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene.

- Sett med skje på bakepapirkledd bakeplate, 9-10 stk.



Stek ved 175 g midt i ovnen 15-20 min.




I dag spiste jeg lappene sammen med ovnsstekte grønnsaker.



Lappene kan serveres f.eks. som en forrett med et lag Snøfrisk m/dill og røkelaks oppå. Bare fantasien setter grenser.
Oppskriften har jeg fått av en kollega. Hun spiser ikke hvetemel. Lappene erstatter litt av "brødbehovet" hennes, sier hun. Lappene holder seg fint i plast 2-3 dager i kjøleskap.


Morgen

Det er morgen igjen, vesle håp
og verden frotterer seg med
nyvasket solskinn.
Livets ansikt er aldri det samme,
selv om vi ser på det
i all evighet.

Kolbein Fakeid


Må du ha en god morgen der du er. Det har nemlig jeg. Smiler.