søndag 26. oktober 2014

Poznań

Forrige helg var jeg på tur med venninner til Poznan. Kun 1 t 15 min flytur, og 15 minutter med taxi fra flyplassen, befant vi oss midt i smørøyet. 
Hentet her leser jeg:
"Poznań er en av Polens eldste og største byer. Den ligger ved elven Warta, mellom Berlin og Warszawa og er et viktig transportknutepunkt. 
Poznań regnes ofte for å være Polens vugge, og var i fortiden landets hovedstad og setet for landets konger. I dag er Poznań et viktig senter for handel, industri, kultur og utdanning. Den er hjemstedet for blant annet 26 institusjoner for høyere utdannelse med om lag 133 000 studenter. Poznań benevnes ofte som «Polens musikkhovedstad», og katedralen i byen er landets eldste. "
Vi bodde på torvet i gamlebyen, hvor det vrimlet av hyggelige kafe´ er og restauranter. Pris for 3 netter med frokost på Hotell Brovaria kr 800,- pr pers.
Her lå godt til rette for både shopping, sightseeing og mat&drikke opplevelser. Perfekt for jenteturer, men også for weekendtur med kjæresten. Vi smakte både Golonka, Dumplings fylt med villsvin, honningvodka og lokalt øl. Gode greier alt sammen, og prismessig meget gunstig for lommeboka. At været viste seg fra en vennlig side, satt en prikk over i´en. 
 Poznań; jeg kommer gjerne tilbake!