søndag 1. juli 2012

Kjærlighetsuppe med eksotisk brød

En god venn av meg er hagegal. I hagen hans vokser frukt, bær, blomster og urter. Sjøl er han nordfra. Nå fryder han seg over å bo i et område langt sør i Norge, hvor han enkelt kan få ting til å vokse og gro.

I fjor fikk jeg noen urteavleggere av min hagegale venn, bl.a. Ramsløk og Løpstikke. Ramsløken lagde jeg pesto av i vår. Smakte skikkelig digg. Løpstikka hadde nå vokst seg diger. Straks sto den i veien for hengekøya.
I formiddag googlet jeg oppskriftsforslag på løpstikke. Det poppet opp flere.

På søndagsmiddagsmenyen her i dag, sto "kjærlighetsuppe" med eksotisk brød.

Vil du prøve selv, kommer oppskriftene her:

Kjærlighetsuppe:
5 poteter
2-3 gulrøtter
1/2 liter kyllingbuljong
salt og pepper
3 stenger løpstikke
1/2 liter melk
2 dl fløte
3 ss hvetemel
1 dl hakket gressløk

Jeg gjorde slik: skrell og kutt grønnsakene, kok møre i væsken 15 min. Kjør blenderen/stavmikseren oppi til jevn, tynn suppe. Rør inn jevning av fløten og hvetemelet. Kok videre 5-10 min. Smak til med salt og pepper. Ha oppi hakket gressløk like før servering.




Tja, hva tycks? Gulrøttene fra plantekassene mine, er ikke mye tess til suppekoking enda. Godt jeg hadde noen andre fra butikken i kjøleskapet.


Eksotisk brød:

4 dl kokosmelk
1 ts salt
50 g tørket Mango - grovhakket
50 g cashewnøtter - grovhakket
500 g hvetemel
1 pk tørrgjær

Ha alt oppi bakebolle, ha oppi litt og litt av hvetemelet mens kjøkkenmaskinen jobber, kjør til jevn deig - først sakte, raskt på slutten.
La deigen heve på lunt sted. Jeg satte min bakebolle i varmt vann i oppvaskkummen.
Hell deigen oppi smurt brødform. La heve igjen. Stek ved 200 g ca 40 min.




Viola'! Velbekomme! Peace and love!




(Vil du vite mer om løpstikka og årsaken til dens kallenavn, les her)