tirsdag 9. oktober 2012

Prosjekt vinterhage, del 2




Endelig er den ferdigstilt! Vinterhagen.
Har du lyst til å være med å se? Vi sniker oss rundt hjørnet av vinterhagens nordvegg her.






Rett fram ser du det nyanlagte bedet, som vi har puslet med de siste ukene. I bursdagsgave fikk jeg nemlig endel busker, stauder, løk samt flere gavekort på Hageland. Alle gavene har jeg plassert oppi dette bedet, som jeg har gitt navnet "Fifty". Tusen takk til de generøse giverene! Må si jeg er spent på hvordan det vil vokse seg til neste sesong.

Bak Fifty skimter du "danseplattingen" som patriarken snekret i sommer. Deilig sitteplass, med sol store deler av dagen.







Når vi runder hjørnet, så ser du vinterhagen fra vest. Påbygget er ikke stort, 12,5 m2. Store vindusflater gir masse lys, slik at rommet innefra virker større enn det i realiteten er.
Ser du husets takvinkel harmonerer godt med påbyggets takvinkel? Akkurat dette tror jeg medvirker til at, det nå synes som om vinterhagen har ligget der bestandig.
Som en forlengelse av vinterhagen, har vi bygget en verandaplatting på utsiden. Den binder sammen den gamle skiferbelagte verandaen, mot sør. Sørverandaen er overbygd. Her stortrives forøvrig alle pellisene mine.






Ups! Minner meg om at nå må de klippes ned og plasseres i kjelleren før frosten tar dem..







Her er kåken sett fra sør. I den sørvendte delen av sinktaket er det fire Veluxvinduer. Hele sørveggen kan åpnes opp og enkelt foldes til side. På den måten får vi en stor gulvflate, slik at vi får mulighet til å dekke til mange mennesker. Akkurat slik fleksibilitet vi har ønsket oss.
Rekkverket har vi valgt i herdet glass, for å ha utsyn til hagen fra både stue, veranda og vinterhage, og binde det hele sammen.

Vi er storfornøyd med resultatet. Mission completed!