fredag 2. september 2011

Ikeahelvete

Er det et sted jeg sjelden ferdes, er det på Ikea. Mine erfaringer med stedet er lite suksessfylte. De arter seg oftest slik:
Vi drar innover med tilhenger på bilen. Forventninger om å kjøpe kjekke, enkle, rimelig saker til heimen er store. Det tar omtrent 1,5 time før vi ankommer det blågule varehuset.

Følelsen av bortkommenhet rammer meg i det samme jeg kommer inn døra. Det er så STORT der. Som i en labyrint veler jeg rundt i utstillingene. Jeg ser og ser, så øyet blir stort. Og blankt. Kunne denne dingsen være kjekk hjemme hos oss tro? Jeg glemte visst å ta mål av der det skal passe inn hjemme. Hmf...
"Stedet er glimrende for å la seg inspirere" forteller en venninne begeistret. Jommen sa jeg inspirasjon. Det hele er så overveldende. Jeg blir handlingslammet. Forvirret og ør.

Forvirringen blir ikke mindre når jeg endelig har bestemt meg for å kjøpe noe smart, og skal områ meg der nede i lageravdelingen. Du vet, der de skyhøye meterlange reolene står. På rekke og rad. Med tall og artikkelnumre. Slepende rundt med den tungkjørte handletralla, rad opp og rad ned. Du kan være sikker på at om jeg skal finne 5 ting, er 2 av dem utsolgt før øyeblikket.
For å toppe den gode opplevelsen, er kassakøen som oftest endeløs. Man putter oppi pakker med lys og servietter, mens man venter og venter..

På tross av de blandete erfaringene, så prøver jeg meg igjen. Merkelig i grunn.
I morra tidlig hekter jeg henger'n på og fyker innover. Jeg skal stå å skrape på døra klokka 9. Lista er lang. Numre på kjekke saker er sirlig oppført.

Wish me luck!


Akkurat nå


Nyvåkna, udusja, sovesveis og sidrumpa pysj.
Kaffen er glohet, huset er stille, avisa er lest, stearinlysa tent.

Glad for å se sola. Septembersola.
Vært ute på rusling i hagen. Det er høst der ute nå. Doggvått. Fint å kunne valdre i pysjen, usjenert i hagen. Knipse noen bilder, grøssent med bare armer, men lufta er kjølig, klar. Ro.Kjenner på vemodet. Ikke vondt, men godt vemod. Tenker litt på det. Det skal få plass hos meg i dag.
På septemberfredagen. Septemberfridagen.
Gjøremåla står i kø, men jeg velger dem ikke alle. Yogatimen i formiddag. Venter på meg. Fint! Så har vi en avtale på det.Kan du velge et gjøremål som gjør deg godt i dag?