søndag 20. januar 2013

Blodig alvor

Jeg er blodgiver.
Et par ganger i året har jeg avtale med blodbanken. Der tappes jeg ca 1/2 liter blod pr gang. Det hele er gjort på en halvtime.
Det foregår så her: Aller først må jeg svare på et spørsmålsskjema. Så måler de hemiglobininnholdet (blodprosenten) i blodet mitt. Selve tappinga tar 6-7 minutter. Man vartes opp med drikke underveis. Viktig å pøse på med væske for å unngå slapphet etterpå. Til slutt har jeg mulighet til å velge meg en liten gave, som takk. Så nå har jeg flere Mariskåler til isen, og Mummikopp i skapet her hjemme.

Hovedregelen er at alle friske mennesker mellom 18 og 60 år kan melde seg som blodgivere, og eventuelt gi blod til fylte 70 år.

Jeg leser på GiBlod.no hjemmeside:
Det finnes ingen erstatning for blod. Blod kan ikke fremstilles kunstig. Blod må gis. Pasientene og helsevesenet er helt avhengig av blodgivernes frivillige innsats. Siden blod har begrenset holdbarhet er det et konstant behov for nye forsyninger. Som blodgiver gjør du derfor en viktig samfunnsinnsats og vi ønsker deg velkommen som blodgiver og takker for at du ønsker å gi av deg selv.


Gir du blod?