søndag 18. november 2012

Madklubben


I København florerer det av lekre spisesteder, kafeer og restauranter. Noe av det beste med å være ute å reise, er gode mat- og drikkeopplevelser, syns jeg.

Av Vibeke med bloggen 4 i Kiellandsgata hadde jeg fått anbefalt restauranten Madklubben. Hun hadde noen helger tidligere vært på jentetur til København, der de hadde spist på overnevnte.

På nettet leste vi at i København fins det intet mindre enn 4 Madklubben-restauranter. Vi reserverte bord på Madklubben Vesterbro. Det angret vi ikke på. For dette var et populært sted! Her var sultne mennesker rundt alle bord.

Stedets interiør er rustikt og lunt. Konseptet er slik at man tilbys lekker, fristende mat og drikke, til en ualminnelig fornuftig pris.

I stedets manifest kan man bl.a. lese:

[1] vi sørger for god vin & mad i pæne omgivelser - vi fortæller ikke lange historier om maden & kender ikke til de intime detaljer omkring vinenes tilblivelse.

[2] du er selv en aktiv deltager i måltidet; du skænker selv & læser dig selv til elementerne på tallerkenen - derfor kan vi servere gode råvarer & store vine til billige priser.


Vil du se hva jeg spiste?
Til forrett valgte jeg malt kalverelette med Dijonsennep, sylteløk og fennikkelbrød.
Til hovedrett ble det ovnsbakt fisk ("Kuller" på dansk) på en seng av gulrotmos.


Og som en søt avslutning på det hele granateplesorbet, skumfiduser med lakris- og sjokoladepulver. Sukk!
I manifestet leser vi videre:

Vi sætter stor pris på kvalitet – det skal være godt, ligetil og uprætentiøst. Vi mener, at fokus skal være på produktet – det håndgribelige – og her hos os er der hverken tale om pompøsitet eller fine fornemmelser. Vi ønsker blot, at alle vores gæster skal få en god aften hos os.


Dette kan vi skrive under på. Det ble en vellykket aften på Madklubben. For oss alle tre.
(Det eneste minuset ved det hele, var at volumet på musikken var litt høy.)

Likevel, hit kommer vi gjerne tilbake. Ikke sant, K og A?

Så tusen takk for anbefalingen Vibeke! (Nok en fin ting med bloggingen. Nemlig lure reisetips å plukke opp, både her og der.)