tirsdag 13. august 2013

HagevisittI Molde bor en hageblogger som jeg avla en spontanvisitt hos i sommer. Like bak domkirka, med panoramautsikt over Romsdalsfjorden, ligger denne blomstrende oasen. Et overflødighetshorn av en hage!
Jeg hadde ikke meldt min ankomst på forhånd, men søte Aud med bloggen Parkvegens hageglede tok gjestfritt i mot meg til en hagevandring likevel. Sporty gjort.

Aud har en forkjærlighet for roser, clematis og stauder i en skjønn forening. Litt a´ la danske Claus Dahlby. Midt i rosebedet planter hun clematis, og monterer "klatrestativ" innimellom, slik at clematis får litt høyde, og slynger seg innimellom rosene. Vakkert!
Hagen hennes ligger i en sørvendt skråning. Den er inndelt i flere nivåer, med ulike sitteplasser, steinlegging, dam, trapper og blomsterbed i en herlig kombinasjon. 
Aud og samboeren har i løpet av de siste 8 årene forvandlet stedet fra en gjengrodd, gammel hage til den spennende og innholdrike hagen den er i dag. Helt øverst i hagen ligger drivhuset og dammen, med denne rustikke stolen på utsiden.
Tusen takk for omvisningen, Aud. En fin inspirasjon for en hageinteressert "gnom" som meg.