mandag 5. desember 2011

Marius

Arbeidet med Marius går sin gang. Ja, ikke helt av seg sjøl riktignok. Det er noen drøye runder når man strikker genser i herrestørrelse. Dessuten merker jeg at synet mitt har endret seg merkbart siste tiden. Når jeg sitter i stearinlysskinnet og strikker, er det fort gjort å strikke feil. Og strikkefeil forplanter seg som kjent oppover i mønsteret, noe jeg ikke ønsker. Dermed blir det å rekke opp. Fram og tilbake er like langt.

Om jeg blir ferdig til jul spør du? Er jo litt annet å holde på med i desemberdagene, enn strikking. Men det hadde jo vært hyggelig om den bløte pakka kunne overraske yndlingssønnen på julekvelden.

For helt nøyaktig 25 år siden i dag, kom yndlingssønnen til verden. Mens jeg fortsatt var student fant han sin plass i min og patriarkens sfære, der oppe i den trønderske hovedstaden. Ikke helt planlagt, men du verden så velkommen.
Første julen vi laget til, for vår nye familie som nå var blitt 3. Med nær familie langt unna, men vennekontakt tett på.
Vesle, gode gutten som raskt gjorde natt til en tid på døgnet da han sov tungt, og puppen fikk hvile. Noe som var godt for mamma'n, som fortsatte med forelesninger og studier, mens den 6 uker gamle tassen klarte brasene hjemme med pappa'n sin. At patriarken fikk tidlig ordne opp på sitt eget vis - uten min innblanding - har nok styrket hans forhold til barna. Også mens de var bittesmå.

Brått ble jeg nostagisk gitt, her jeg sitter med "bunningen" i fanget og legger kjærlighet i hver maske.

Hurra for deg, Bosse! Håper det blir tid til litt hygge i kveld også, innimellom lesing og eksamensforberedelser.

Elisabeth gjør ting hun ikke kan, del 2.

Skapdansken i meg elsker lun leverpostei med sprøstekt bacon, sjampinjånger og sure agurker som en del av julebrønsjen.

I år ville jeg lage min egen leverpostei. Hos slakteren fikk jeg tak i de nødvendige ingrediensene, samt aluminiumsformer.


Foodprosessoren er et nyttig hjelpemiddel. Raskt og enkelt gikk det. Vupti, opp i formene, inn i vannbad i stekeovenen .
Voila' !
Det ble mer en vår familie kan fortære. Ser ut som det kan bli noen spiselige julegaver til enkelte i år.