mandag 5. desember 2011

Elisabeth gjør ting hun ikke kan, del 2.

Skapdansken i meg elsker lun leverpostei med sprøstekt bacon, sjampinjånger og sure agurker som en del av julebrønsjen.

I år ville jeg lage min egen leverpostei. Hos slakteren fikk jeg tak i de nødvendige ingrediensene, samt aluminiumsformer.


Foodprosessoren er et nyttig hjelpemiddel. Raskt og enkelt gikk det. Vupti, opp i formene, inn i vannbad i stekeovenen .
Voila' !
Det ble mer en vår familie kan fortære. Ser ut som det kan bli noen spiselige julegaver til enkelte i år.

14 kommentarer:

 1. Nå blei jeg imponert! Ser jo så proff ut og for en flott gave, hjemmelaget leverpostei.

  SvarSlett
 2. He he, hvor hyggeligt, skabsdansker! :) Din leverpostej ser god ud, skal den serveres på dansk rugbrød? Du mangler bare sky, så er den perfekt! ;)

  Ha' en god dag. Her skinner solen. Koldt men flot. Nydelig mandag.

  SvarSlett
 3. du er jammen meg tøff ! som fru Tunheim sier, den ser helt proff ut ! regner med den smaker himmelsk : )

  ha en fin dag.

  SvarSlett
 4. Du er sej :-) Jeg troede også nordmænd havde leverpostej i deres spisevaner uden at de skulle kaldes skabsdanskere :-)
  Næste gang bager du ikke alle formene, men putter dem i fryseren,det er nemt: tænd for ovnen, sæt den frosne bakke ind i ca 1 1/4 time og voila leverpostej til frokosten.

  SvarSlett
 5. Wow! Så artig :)
  Det har heller ikke jeg gjort før. Tror sannelig du fristet meg utpå!
  Kjekt med alt man kan kjøpe utenom mat hos slakteren.. Strømpe, former i alle størrelser og kvaliteter, serveringsbrett mm. Sist jeg handlet var det catering-esker for å frakte mat til skolearrang.
  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 6. Mmmm..dette ser kjempegodt ut! Heldige er de som får leverpostei til jul av deg! :-)
  Kos deg med god postei lunsj!
  Klemmer fra det blide Sørland.

  SvarSlett
 7. Hvor ser det dog lækkert ud :-) Du er meget flittigt - mere end jeg er, selv om jeg nogle år har prøvet at lave min egen leverposteg. Sådan en nybagt leverpostej kan være skøn som aftensmad.
  Hav en god mandag oppe nordpå!

  SvarSlett
 8. Ja, jeg lurte veldig på del 2 i denne "Elisabeth lager mat fra bunnen av" - du overgår deg selv her, da !! Wow, jeg er ihvertfall imponert og det tror jeg du selv er også, du har all grunn til det :) Kjempe flink er DU.

  Hjemmelaget leverpostei, DET ER GODT DET !! Tenkte med engang på den danske jeg også, smaker alltid bedre enn den norske....og nå har du altså din egen variant.

  Takk for julekort tipset, tror faktisk jeg skal gjøre det, bestille kort med "englebildet" mitt på - ha en fortsatt fin uke, og er det da en episode 3 som kommer....tro...?

  Du overrasker stadig, vettu ...

  Ciao bella :=)

  SvarSlett
 9. Jeg har gjerne en liten ansjos eller to i og kler formen med bacon. Yummi.
  Takk for påminnelse, forresten, det er på tide å lage.
  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 10. Ble den god? Jeg prøvde i fjor, men fikk det ikke til. Den smakte alt for sterkt av lever. Prøver gjerne igjen.

  SvarSlett
 11. Jøss jammen meg imponerandes. Har prøvd sjølv ein gang men det resultatet vart ikkje bra. Får vel klare meg med den grove leverposteien til Gilde i år også:-))

  Klem

  Ps og så slik en fin genser i neste innlegget ditt - lurer på om eg må prøve meg på ein Marius eg og - men får ta UFOâne først kanskje:-))

  SvarSlett
 12. Hege: Har faktisk ikke smakt den. Alt gikk i fryser'n. Så om det er god vet jeg ikke. Enda.

  Tror neste gang at jeg vil gjøre som Lene anbefales og fryse noen ustekt, og heller steke dem jeg skal ha selv underveis. For jeg liker den best varm.

  SvarSlett
 13. Jeg er imponert! Lun leverpostei m bacon og sopp er også en av mine fav, men jeg kjøper leverposteien på butikken ; )

  SvarSlett
 14. Takk for et herlig måltid en sen lørdags kveld!
  Leverposteien vi fikk i julegave, ble et herremåltid! Middag og aftens, two in one. Lunet den i ovnen, som anbefalt. Helt nydelig! Tilbehør, som anbefalt: Soppstuing av traktkatareller(siste rest av et glass tørket sopp vi fikk i gave forrige jul), sprøstekt bacon, sure agurker, godt brød og god vin. NAM, NAM. 1000 takk og mvh BoKa

  SvarSlett