onsdag 7. mai 2014

Redd humla!Visste du at over hele verden er pollinerende insekter i tilbakegang, og mange humler er i fare for å forsvinne?  I Norge er det i dag 24 humlearter. Og seks av dem er truet. Uten humler til å pollinere, blir det som kjent ikke frukt på trærne.

Heldigvis er det ikke så vanskelig å hjelpe. Kjøp humlevennlige planter til hagen/terrassen din, da vel! Humlevennlige planter er åpne, nektarrike blomster der humla kommer lett til for å sanke pollen. På den måten får humla suse, - pollinere, - formere seg, og du får en summende hage. En vinn-vinn situasjon. 

Les gjerne mer om humlevennlige planter på Moseplassen. Eller les humleinnlegget mitt fra i fjor?

Jeg utfordrer 4iKiellandsgate, Madame og Hagegnomen Bjarne til å humleblogge, og på den måten spre budskapet. Tar dere utfordringen?Tiger


Å være turist i Oslo en solblank søndag i april er moro. Byen hadde pyntet seg for anledningen med nyutsprunget løv og frodig løkblomstring. Men gode sko og passelig med is- og drikkepauser, kommer man seg vidt omkring. Helt uten shopping, denne gang ;)

På gater og fortauskafeér, i parkene virkelig tøyt det av mennesker. Reine 17. mai-stemninga! Folk bruker grøntarealene i en helt annen grad i storbyen, enn i småbyen hvor jeg bor. 

I Frognerparken lå grillosen som en tåkesky, mens folk hadde piknic, spilte kubb og nøyt godværet. 

Det var lenge siden jeg hadde sett Gustav Vigerlands flotte menneskefigurer i granitt. Vigerlandsparken er visstnok verdens største skulpturpark utført av en kunstner. Som turistbrosjyrene beskriver "Dramatisk tema med refleksjoner over menneskets vandring fra vugge til grav, gjennom glede og sorg, gjennom drøm, fantasi, håp og evighetslengsler".Lenge siden du har tatt deg en tur til Tigerstaden? Anbefales!