lørdag 28. januar 2012

Geschnetzeltes

Min svigerinne er, som jeg har skrevet om før, bosatt i Sveits, siden 40 år tilbake.
Hun har mange gode kvaliteter. En av dem er at hun er flink med mat.

Dagens middagsmeny har jeg hentet hos henne. Er både velprøvet og velsmakende. Raskt å lage er det også.





Geschnetzeltes

500 svinefilet, grov oppdelt (kan bruke kylling, kalv også)
2 ss soyaolje
Brunes sammen med:
2 ss karripulver (litt mindre, hvis du bruker grønn karripasta som meg)
2 ss hvetemel
2 hakket løk
2-3 kløfter hvitløk

Hell over:
1 dl hvitvin
1 dl ananassaft
1 revet eple
2,5 dl buljong. Kok i 10-12 min.

salt, pepper, strøkrydder, mer karri tilsettes etter behag.

Hell over:
1/2 putt fløte/creme fraiche
1 banan i skiver
1 boks ananas/herm.blandet frukt
Noen stekte, ferske sjampinjånger

Varm opp, ikke kok. (Ellers blir frukten "grøt")

(I dag hadde jeg ikke hvitvin. Som erstatning brukte jeg mer varm buljong, pluss litt presset sitronsaft. Går helt fint det. Jeg slang oppi noen skrukne cherrytomater samtidig. Ga fin farge.)






Serveres med ris/røsti og grønn salat. Velbekomme!