søndag 19. august 2012

Halleluja i Harlem

Forrige søndag var jeg i kirken. Rettere sagt i Mt Neboh Baptist church i Harlem. Av en ihuga New York venn, var vi blitt anbefalt å dra på gospelgudtjeneste, mens vi var i New York.


En drøy time før det hele begynte, var vi på plass. Utenfor kirken ble køen, av andre turister som også hadde lyst til å overvære dette, stadig lengre. Gospelgudstjeneste i Harlem er åpenbart blitt en turistattraksjon, som kirken tar 20 dollar for.


Kirkens medlemmer kom strømmende ettersom klokka nærmet seg elleve. Unge og eldre om hverandre. Stivpyntet, fargerike, både med og uten hatt.


Det ble en opplevelse jeg aldri har opplevd maken til, i et kirkerom noensinne. Hverken musikalsk eller innholdsmessig.

Pastoren med sine 150 kg pluss og dype røst, startet med en rolig tale. Etterhvert gikk pastorens tale over i improvisert rapping, og solisten og musikerene fulgte på.
Raskt ble hele den afroamerikanske forsamlingen med i lovsangen. Salen "kokte" av heftig gospel, musikk og lovsang. Folk danset, sang, gynget og klappet i takt med musikken. Enkelte beveget seg rundt i kirkerommet.

Wow! Snakk om trøkk! Klin umulig å ikke la seg rive med. Tror at selv englene fikk bakoversveis, og at salige vekkelsepredikant Åge Samuelsen ville blitt skikkelig misunnelig.

Fordi vi ikke fikk lov til å fotografere under seansen, kan jeg dessverre ikke vise bilder.
Legger ut en youtube gospelsnutt, så kan du få en anelse. God søndag!