tirsdag 10. mai 2011

Camomille

La meg presentere dere for mitt nyeste ferdigstrikka prosjekt: Camomille.


Patriarken og jeg var i København en helg i begynnelsen av april.
Sjalet Camomille hadde jeg forelsket meg i, på en dansk blogg jeg følger. Jeg hadde derfor planer om å kjøpe oppskrift og garn, mens vi var i den danske hovedstaden. Etter anbefaling fra Sylvia dro jeg til garnbutikken Sommerfuglen. Der inne ble jeg overveldet av alt det lekre garnutvalget. Fristelsene var mange. Men jeg stålsatte meg og valgte kun Camomille.
Garnet jeg har brukt 1 tråd Tvinni og 1 tråd Isagers alpaca. Det veksles mellom å strikke med en tråd og begge tråder, derfor den morsomme stripeeffekten. Jeg brukte pinne 3,5. Fargen er to grågrønne nyanser. Jeg liker mange farger, men er ekstra glad i grønt.

Når jeg kom til blondeborden fikk jeg problemer. Jeg er ingen kløpper i å lese og forstå garnoppskrifter fra før, men endatil var oppskriften på dansk, da gikk det helt i ball for meg.
Men jeg visste råd. Jeg oppsøkte en behjelpelig ekspert på området, som tålmodig guidet meg gjennom de første rapportene, og ga meg lure tips bl.a. post-it lapper. Resten av prosessen gikk som en lek.

Takk igjen Sylvia, her ser du resultatet.