søndag 1. april 2012

Tanker en palmesøndagsmorgen.
Palmesøndag, og jeg er tidlig oppe. Har en stille stund for meg selv, før jeg drar avgårde på jobb. Min påskeferie begynner onsdag. Ser fram til 6 fridager uten fastspikra planer. Med tid til å våkne om morgen, og la dagform og lyst bestemme hva dagen måtte bringe.

Fredag kjørte jeg yndlingssønnen til toget. Et hyggelig besøk innom mor og far, før han satte nesa mot Tokyo. Fram til august skal han oppholde i den gigantiske japanske storbyen. Han er ikke fersking på området, femogtyveåringen. Han har nemlig bodd og studert i Japan halvannet år tidligere. Kommende semester skal han ha utveksling fra sine økonomistudier i Bergen der borte. Vårsemesteret på universitetene i Japan er fra april til august. Han mestrer det japanske språket denne karen, og så fram til å snakke og holde ferdighetene vedlike de kommende månedene.
Ute er det overskyet og blitt kaldere. Det er tørt i hagen. Har faktisk vannet siste dagene. Mest fordi de store rotklumpene av noen stauder og busker som ligger i hauger og venter på å bli plassert på nytt, ikke skal tørke inn og krepere. Rundt huset er det rimelig kaotisk, siden snekker og steinlegger holder på i hver sin ende av huset. Slik vil det fortsatt være en stund framover, antar jeg.

Ha en god søndag, med eller uten palme, dere der ute.

(Magnoliaen har jeg knipsa i hagen der mor bor)