onsdag 4. april 2012

Hus- og hageprosjekt

I høst drenerte vi rundt huset. Et stort gravearbeid som kostet skjorta, men ga merkbart bedre luftforhold i kjelleren.
I tillegg til å oppnå tørr kjeller, var dette første steg på vårt prosjekt terrasse/vinterhage.
Her ser du husveggen vår mot vest. Terrassen/vinterhagen tenkes planlagt på utsiden her. Vinduet til venstre skal byttes med en dør der vi kan gå fra stua rett ut i vinterhagen/terrassen. Nabovarsel er sendt. Nå håper vi på godkjenning fra kommunen om å få dette realisert.
Snekkeren er her i gang med rivingsarbeid. Kledningsbord fra huset ble bygd i 1952 er plukket vekk. I 1952 isolerte man ikke husene. Nå er et tykt lag Rockwool lagt inn, som skal lune huset under de nye kledningsborda.


Dreneringsarbeidet ødela deler av hagen. Mye av hagens daværende blomsterbed og beplantning var plassert langs husets grunnmurer. Som kjent er ikke dette særlig lurt, av hensyn til både grunnmur og planter. En anleggsgartner laget i høst et forslag over ønsket vårt om å skape rom/skjerming i hagen, samt nyplanering av deler av den. Forslaget er tenkt som en langsiktig plan. Noe skal vi realisere dette året, og resten får vi ta utifra lommebok, lyst og krefter.

Siste uka har denne gjengen vært i sving i innkjørsel og oppgangen til huset. Belegningsstein skal legges. Etter en vinter der vi har dradd sand, jord og subbus inn i huset, skal det bli nydelig med renere forhold i inngangspartiet.
Frykter det vil bli litt hus- og hageblogging i løpet av vår og sommeren. Dere er herved advart.