onsdag 4. april 2012

Hus- og hageprosjekt

I høst drenerte vi rundt huset. Et stort gravearbeid som kostet skjorta, men ga merkbart bedre luftforhold i kjelleren.
I tillegg til å oppnå tørr kjeller, var dette første steg på vårt prosjekt terrasse/vinterhage.
Her ser du husveggen vår mot vest. Terrassen/vinterhagen tenkes planlagt på utsiden her. Vinduet til venstre skal byttes med en dør der vi kan gå fra stua rett ut i vinterhagen/terrassen. Nabovarsel er sendt. Nå håper vi på godkjenning fra kommunen om å få dette realisert.
Snekkeren er her i gang med rivingsarbeid. Kledningsbord fra huset ble bygd i 1952 er plukket vekk. I 1952 isolerte man ikke husene. Nå er et tykt lag Rockwool lagt inn, som skal lune huset under de nye kledningsborda.


Dreneringsarbeidet ødela deler av hagen. Mye av hagens daværende blomsterbed og beplantning var plassert langs husets grunnmurer. Som kjent er ikke dette særlig lurt, av hensyn til både grunnmur og planter. En anleggsgartner laget i høst et forslag over ønsket vårt om å skape rom/skjerming i hagen, samt nyplanering av deler av den. Forslaget er tenkt som en langsiktig plan. Noe skal vi realisere dette året, og resten får vi ta utifra lommebok, lyst og krefter.

Siste uka har denne gjengen vært i sving i innkjørsel og oppgangen til huset. Belegningsstein skal legges. Etter en vinter der vi har dradd sand, jord og subbus inn i huset, skal det bli nydelig med renere forhold i inngangspartiet.
Frykter det vil bli litt hus- og hageblogging i løpet av vår og sommeren. Dere er herved advart.


8 kommentarer:

 1. Det er dejligt at få lavet den slags forbedringer af huset og haven. Sikke en fin indkørsel I får lagt med sten. Det kunne vi også godt bruge her hos os. Påskeklem og ha' en en god dag, Elisabeth!

  SvarSlett
 2. Hei på deg! ; ) Så spennende med nye prosjekter Elisabeth! Kommer til å bli fint dette! Gleder meg til å følge med!

  Det er sikkert fint å være ved sjøen nå, kunne godt ha tenkt meg det selv faktisk.... Har vært på fjellet siden lørdag, er bare hjemmom en liten tur idag. Skal feire "dagen min" imorgen, med slekta. Hytta er på 60 kvadmeter, vi blir 30, så håper på bra vær!!

  Ønsker deg og dine kjære GOD PÅSKE! Husk å kvil deg litt innimellom! ; )

  Klem til deg

  SvarSlett
 3. Så morsomt !!
  Da er det igang, igjen, dette blir sååå bra !

  Bare vent å se ;)
  Jeg følger med på alt av prosjekt.arbeids-innlegg, vettu ;) Thiii

  Lykke til !

  Nå må jeg løpe etter en 3,5 åring, som vil gjerne utforske en kniv litt nærmere og det kan vi jo ikke ha no'a - mor og far har vi sendt ut på shopping !

  SvarSlett
 4. Det bliver dejligt at følge med i jeres forandringer. Held og lykke med projektet og god påske til jer :-)

  SvarSlett
 5. Spennende blogginnlegg er verdt å vente på og det er morsomt å følge med på hus og hageprosjekter. Gleder meg allerede.
  Steinbelegging foran huset sparer mye på rygg og vaskebøtte :-)
  Mormorklem.

  SvarSlett
 6. Advart? Jeg elsker å få være med på sånne prosjekter long distanse. Nå må du mase på kommunen. Fortell dem at du tross alt har forpliktelser overfor alle leserne som venter på fortgang, spennende lesning og myssevas med bilder. Gleder meg.

  God påske.

  SvarSlett
 7. Det blir nok veldig bra til slutt og håper byggetillatlsen kommer snart siden dere allerede er startet opp.... Blir spennende å følge med i utviklingen i uterommet...

  SvarSlett
 8. Det kommer til å bli kjempeflott når det er ferdig, Elisabeth!! (jeg gleder meg alt til å komme å se)
  Vi flyttet i leilighet for å slippe å gjøre så mye utenfor, men vi har planer om å legge stein ute i hagen, vi også. For å slippe å dra med seg jord og subb innendørs. Jeg synes jeg vasker nok som det er.
  Men som sagt koster det flesk, og i år vil jeg heller på ferie, enn å bruke alle pengene her hjemme........så vi får se når vi setter igang. Heldighvis har vi kun et lite frimerke til hage, så det blir ikke så mye som dere holder på med.
  Ønsker deg en deilig påske, Elisabeth. klem

  SvarSlett