fredag 1. november 2013

Vannby

Minnebrikka på kamera er fortsatt fullt. Behovet for å blogge om Kina renner over. Kinablogginga fungerer som hjelp til å sortere inntrykk, parallelt med at jeg sorterer fotografier. 

Her kommer enda et Kina innlegg. Dere får bære over med meg.

  


Suzhou har 5 millioner innbyggere og blir i kinesisk målestokk definert som en liten by. Suzhou er Østens Venezia, skal Marco Polo ha sagt. Det er ikke så rart. Selve byen og de små vannbyene omkring ligger i Jiangsu river området, og er særlig kjent for alle kanalene.

Bildene i dette innlegget er fra landsbyen Zhouzhouang, 30 km sør for Suzhou.
Zhouzhouang har en helt spesiell stemning med gågater gjennomskåret av kanaler, gamle historiske bygninger, halvsirkelformede bruer og en hel haug av flatbunnede prammer.

Prammene er nyttige farkoster for å komme seg fra sted til sted, eller å transportere saker og ting. De styres og drives framover med håndkraft ved hjelp av en lang åre bak, som vippes fram og tilbake.

Vi tok en liten båttur med båtfører gjennom byens kanaler og under broene. Deilig å la seg fraktes duvende, fotografere og la seg berøre av de pittoreske partiene.
Zouzhouang var en gang en blomstrende handelsby som spesialiserte seg på silke, steintøy og korn  - forteller turistguiden. Den tiltrakk seg lærde og mandariner som bygde staselige hjem og steinbruer fra Yuandynastiets til Qingdynastiets tid.
Forestill deg at du legger til med prammen din, inntil den steintrappa på nederste bildet her.  Innenfor, i tehuset, venter serveringdama med med grønn te som smaker høgg. Blogger mer om det etterhvert.

God helg!