torsdag 7. juli 2011

Ystetind

Naturmessig er Romsdalen full av flotte fjell. Kontrasten mellom fjord og fjell er imponerende.
Både patriarken og jeg er glad i å gå i fjellet. På "Kåret" kan man spenne fjellstøvlene på seg "på tråppa" og bestige topper på 12-1400 moh. En av favorittoppene er Ystetind.
Vil du være med på fjelltur?

Veien opp fra gården til fjellet er en gammel setervei. Svigermor var budeie på setra i sine unge somre. Den gang måtte melka bæres i børtre over skuldrene ned til gården, fordi det ikke gikk vei dit. Seterveien er i dag i ferd med å gro igjen. En smal, kronglete sti slynger seg oppover. Langsmed stien er det flere store steiner. De har navn. Her ser du Riga og meg ta en pust i bakken på "Litj-kvile".


Vi ble litt moltesyke en stund, og kunne bare ikke la disse bli stående igjen.


Underveis passerer vi snodige, vridde trær forma av vær og vind.Ystetind ligger på 1162 moh. Toppen kan vi skimte langt der framme.


Dess høyere vi kommer, jo flottere blir utsikten. Her ser vi over Romsdalsfjorden mot Molde.


... og utover mot Midøya og havgapet.Dess høyere vi kommer, jo mindre vegetasjon og mer steinDet er morsomt å gå på tur med hund. Riga er bikkja på gården, som vi har lånt for anledningen. Her nyter hun utsikten. Jeg som er høyderedd, har nok med å klamre meg fast i den bratte ura. Men et bilde fikk jeg visst knipsa.


Langt om lenge når vi toppen. Det kjennes nesten som en erobring.


Og belønningen for strevet får vi i form av en utsikt som må kalles spektakulær.

Takk for turen!