torsdag 11. august 2011

Ninemillion bicycles in...

Jeg assosierer med sangen til Katie Melua når jeg rusler gatelangs rundt i København. Det er så mange sykler i denne byen. Utrolig mange sykler.I fjor leide patriarken og jeg sykler da vi var her. Det var fint. Vi kom så lett og langt avsted på kort tid. På den måten fikk vi sett nye bydeler vi ikke hadde vært i før. Byen er meget godt tilrettelagt for syklister, med egne sykkelfelt og trafikklys. Som fotgjenger må man passe seg vel for ikke å vildre seg inni sykkelfeltene, for å unngå å bli påkjørt av syklister med stor fart.

Det som slår meg er at syklene ser annerledes ut enn i Norge. De ser liksom litt mer "old fashion" ut. Det er flest av de sorte, har brede dekk og strippet for fartsstriper og ekstrautstyr. Noen er i knæsje farger.

Noen sykler har en slags boks foran til å frakte barn, mat og andre nødvendigheter i. I går så jeg en dame syklet med mann og barn oppi boksen.
Enkelte sykler er til og med kledd med skinn! Den kan bli din, bare du har tilstrekkelig kronasje i lommeboka :o)

Minibloggtreff


I går hadde jeg en avtale. I Nyhavn. Jeg skulle treffe Madame og Megan. Været var skiftende med solglimt, regnskurer og vind. Nyhavn var som alltid proppfull av mennesker og med et yrende liv.

Bloggen min er ung, kun eksistert siden april 2011. I lang tid før det har jeg lest og fulgt med flere ulike blogger. Både norske, svenske og danske. De to overnevnte er av disse.
For meg som er blodfersk innen blogging kjentes det stort, ja nesten som en ære å treffe disse to erfarene bloggerne. Lille meg. Jeg følte meg på forhånd glad, spent og ydmyk. Hvordan var disse menneskene, man nesten føler man "kjenner litt" bare ved å lese bloggen deres?Det ble en veldig hyggelig lunsj med to imøtekommende, reflekterte damer. Praten gikk livlig, tross språklige utfordringer. Timene fløy. For meg var det spennende og nyttig å høre deres tanker og erfaringer rundt blogging. Men også andre emner var på agendaen. Aktuelle saker som engasjerer på tvers av nasjonalitetene.

Det snodige var at den forestillingen jeg på forhånd hadde dannet meg om personene bak bloggene deres, harmonerte med de personene jeg satt ovenfor ved bordet. Godt å kjenne i grunn.
Så er det vel her i bloggland slik at personligheten skinner igjennom hva vi skriver, hvordan vi skriver, bilder vi presenterer, linker vi deler osv.

Takk for at dere ville komme den lange veien og møte meg, Lene og Gitte. Det ble en god opplevelse.