lørdag 18. august 2012

Central Park

Kjenner du sangen "New York State Of Mind"? Du vet Billy Joels versjon fra 70-tallet. Den har surret og gått i hodet mitt, siden jeg kom hjem fra New York på tirsdag. Trykk gjerne på play og listen carefully, mens du leser innlegget videre.Some folks like to get away
Take a holiday from the neighbourhood
Hop a flight to Miami Beach
Or to Hollywood
But I'm taking a Greyhound
On the Hudson River Line
I'm in a New York state of mind


Vi bodde i en leilighet på Upper West. Rolig beliggenhet, unna det hektiske kjøret i Midtown. Kort vei til Central Park og Hudson River Park. Mens de unge sov, tok vi to eldste en morgentur/-jogg i disse grønne lungene.

Vil du være med en tur i Central Park?

For å komme inn i parken passerer vi Dakota building. Huset John Lennon bodde med Yoko Ono, før han ble skutt utenfor 8.desember 1980.


Parkområdet vi kommer rett inn i her heter Strawberry Fields, og er dedikert til John Lennon. Den runde sirkelen kalles Imagine. I dette område oppfordres man til ro og fred.


Overalt i parken lufter folk hundene sine. Noen har fler enn andre. Eller lever av å lufte andres hunder, slik som her.
Alltid hyggelig å komme i snakk med folk med hund.


Central Park er en fantastisk grønn oase, - en landskapspark med flere innsjøer, fjellknauser, leke- og spillområder, skogpartier, livlig fugle- og dyreliv, stier og veier på kryss og tvers.
Parken har rektangulær form, omtrent 4 km lang og 1 km bred.
Overalt i parken er det hvilebenker man kan slå seg ned. De fleste av dem med minneplaketter, med innskripsjoner om ulike mennesker.


Det er fantastisk at midt på Manhatten med sine 1,5 mill innbyggere, trafikkaos og støy finnes denne vakre parken som innbyr til rekreasjon, picnic, fysisk aktivitet, fuglekvitter og hvile.

Mmm.. Billy Joels pianoakkorder og klare stemme skal få surre videre i hodet mitt i tiden framover også..


It comes down to reality
And it's fine with me 'cause I've let it slide
Don't care if it's Chinatown or on Riverside
I don't have any reasons
I've left them all behind
I'm in a New York state of mind