tirsdag 12. juli 2011

Harry Potter-syken

Mitt mellomste barn på 21 er Harry Potter fan.

Fra hun var 11 år har hun vært lidenskapelig opptatt av historiene om den foreldreløse gutten. Bøkene av den britiske forfatteren J.K.Rowlin slukte hun rått. Først på norsk, siden leste hun disse på engelsk.

Harry Potter har magiske evner. På Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom der Harry og vennene hans Ronny og Hermine er elever, utspinner det seg dramatikk.

Gjennomgangsmotivet i fortellingene er likevel Harrys kamp mot den onde trollmannen Voldemort, som drepte guttens foreldre for å vinne herredømme over trollmannsverdenen.

Min mellomste har sett filmene igjen og igjen. Kjærligheten til unge Harry spilt av Daniel Radcliff var stor.

En periode levde hun seg så inn i bøkene og filmene, at hun i dag beskriver den tiden da hun led av "Harry Potter-syken".

Hun lagde t.o.m. en video om seg selv, som hun sendte inn til produsentselskapet, i håp om å få rollen som Cho Chang. Det kom aldri noen respons :o)

Lidenskapen til Harry har nok endret seg med tiden, men blodfan er hun fortsatt.


I kveld har hun invitert 8 venner på felles middag her hjemme, visning av nest siste film - før hun og vennene drar ned i Bølgen kl 24.00 for å se premieren på den siste delen med "Harry Potter og dødstalismanene".Kilde: Wikipedia