søndag 13. november 2011

Italiensk aften



En gang hvert år skjer det. I november. Den mørkeste av årets måneder. Fjorten mennesker samles. Til en kulinarisk opplevelse. Et av årets høydepunkt.




Vårt Italia-elskende vennepar gjorde det i år igjen. Tok initiativet. Forberedelser og en logistikk som kan imponere og ta luven fra mang en enkel hverdagskokk.




Syv retter. Men dertil hørende viner. Er'e mulig liksom?





Rundt det lange bordet holdt vi på. Timesvis. Hele kvelden og noe av natten.




Smakte, smattet, nøt, tygde, supte, slikket, slurpet, gomlet, gnagde og nippet.




Nytelse for ganen, for øyet, nesa, kroppen og sjela. God tid for samtale og snakk.
Akkurat passe porsjoner. Servert med god tid i mellom rettene. Noe av maten breses underveis.





Det er en gave å ha gode venner. Jeg er en heldig potet.




En ekstra bonus på det hele er den laaange søndagsfrokosten dagen derpå, sammen med vertsparet.
Tusen takk for en fantastisk aften. I år igjen.