søndag 10. juli 2011

Rusle på gamle stier

I går var det mamma-dag. Mammadager er de dagene jeg bruker sammen med moren min. Oftest er jeg hjemme hos henne. Mor er enke, bor alene. Hun har Alzheimer. Det er endel ting man trenger hjelp til, når man sliter med hukommelsesvansker.

Denne gang var det biltur sammen med Patriarken og meg som sto på programmet. Målet var området vi tilbringte mine barndoms somre.


Det er ikke alle dager mor orker å være med på tur. Nedsatt initiativ og tretthet følger ofte med denne sykdommen. I går var hun opplagt og hadde lyst til å være med.Første stopp var Nevlunghavn. Mens vi triller rundt på brygga og i de smale gatene mimret mor små historier fra den tiden vi var på ferie her ute. Noen av historiene husker jeg selv, mens andre var nye for meg. Mor husker godt fra tiden langt tilbake. Hun har også språket godt intakt fortsatt.
Sola skinte, det blåste friskt, men innimellom de små husene var det lunt. Rosene sto på sitt flotteste akkurat nå.Tid til is ble det også. Mor elsker is.I 12 somre bodde vi her ute. Mine foreldre leide bryggerhuset på en gård. Hit flyttet vi ut St.Hans, og reiste tilbake før skolen begynte i august.

Vi tok oss tid til å besøke vi kona på gården, nede på hytta hennes. Det ble et hjertelig gjentreff, med kaffekos og mimring.
Etter timer med rusling på gamle stier bringte vi en sliten, litt forvirret men veldig fornøyd mor tilbake til leiligheten henne igjen.