søndag 23. oktober 2011

Halvtårsstatus

Straks har bloggen min eksistert i 1/2 år. Det er kort tid sammenliknet med flere andre bloggere jeg følger, som har holdt på i fem og seks og syv år.

Tall og statistikk er ikke min sterke side. Men av og til kikker jeg innom bloggstatistikken min, for å se hvor mange som har vært innom i løpet av en dag, en helg eller siste måned. Jeg ser på statistikken at det i løpet av dette halvåret har skjedd en utvikling når det gjelder lesere.

Hvor mange treff jeg har pr dag varierer. I forhold til hvor mange som legger igjen kommentarer, er det ganske mange. Jeg kan se at det, foruten Norge, Sverige, Danmark hvor jeg har flest lesere, er folk fra USA, Russland, Hellas, Israel, Spania, Seychellene. Sånt blir jeg nysgjerrig av. Hvem er disse menneskene tro? Forstår de hva jeg skriver?

Det er morsomt å blogge. Det er ekstra morsomt å få kommentarer på bloggpostene. Tenk om flere besøkende kunne lagt inn kommentarer. Jeg kan ikke kreve noe, men ønske meg det, kan jeg jo.

En blogg jeg hyppig besøker og kommenterer på er bloggen Livet leker. Hege er en erfaren blogger. Hun skriver solide, opplysende, ofte tankevekkende bloggposter, med snert, humor og en stor porsjon hjertevarme. Et besøk innom bloggen hennes kan anbefales.

Forrige lørdag blogget hun om nakne Nansen ut i fra Aftenpostens artikkel samme dag. Sånt selger. En VG journalist kommenterte innlegget hennes og la henne til VG's bloggliste. Vips, fikk hun 12 925 lesere på en dag, og mange kommentarer.

Tja, kanskje jeg skal begynne med dyneløftblogging, istedetfor å blogge om mitt lille navlebeskuende hverdagsliv, for å få oppmerksomhet og lesere?

Spøk til side. Det viktigste med blogginga, er at dette skal være lystbetont. For meg. Å blogge er så mye. Den er et fristed. Det er å beskrive, å meddele, å fotodokumentere det som opptar meg. Den fungerer som en slags dagbok, som jeg i ettertid kan kikke inn i. Og forhåpentligvis hjelpe meg å huske. Bloggen hjelper meg å reflektere og klargjøre egne tanker. Den bedrer min evne til å formulere meg skriftlig. Den utvikler mine datatekniske ferdigheter.

Den andre siden av blogging, er det å lese deres andres blogger. Det er nesten som å øse av Sareptas krukke. Her kan jeg bli inspirert, irritert, glad, trist, klokere. Det gir meg nye perspektiv og utvidere forståelsen min. Og tenk, ved at jeg har vært så heldig å truffet flere av dere, har jeg også fått bloggvennskap. Jeg er et heldig menneske!

Tiden vil vise hvor lenge jeg vil holde på med dette. Bloggingen.
Men en real kake syns jeg er på sin plass ved en slik halvårsjubileum. Skulle bare mangle.