torsdag 9. mai 2013

Starstrucked

Langsom morgenstart her hjemme, etter to intense og inspirerende dager på Helsekonferansen 2013 i Oslo.

Årets tema for konferansen var "Samhandling - innovasjon og kvalitet".
Tipptopp fordragsholdere som bl.a. Henrik Syse, Jonas Gahr Støre, Camilla Stoltenberg bidro med engasjerte innlegg, der fokus var på utfordringer i morgendagens helse-Norge. Om hvordan man kan tenke nytt og annerledes ifht helseforebygging, omsorgsteknologi, folkehelse, E-helse, U-helse, frivillighetsarbeid eller hvordan få flere menn inn i omsorgsyrkene. Men også mer reflekterende tema som prioritering, ledelse og etikk.

Samhandlingsreformen har nå fungert en tid, og de fleste helsepersonell har sett at den har virkninger i egen tjeneste. På godt og vondt. Engasjementet er stort over hele landet, og mange har etablert prosjekt og tilpassa tjenestene til den nye hverdagen.
Også min arbeidsplass var representert med den såkalte "Larviksmodellen". Et forskningsprosjekt der man har sett på effekt av vår type døgnrehabilitering i eget rehabiliteringssenter kontra tilbudet i korttidsplasser i sykehjem. På konferansen var vår oppgave å spre informasjon om dette, som et av mange prosjekt, på det såkalte Samhandlingstorget. Noe vi lyktes med. Sjekk disse "torghandlerene" :)
I forrige blogginnlegg fabulerte jeg om en svingom med sjølvaste helse-/omsorgsminister Jonas Gahr Støre. Dessverre må jeg skuffe dere når det gjelder dansen, men kan derimot meddele at jeg hadde den store overraskende gleden av å sitte ved hans side i lunsjen. WOW! Dønn tilfeldig satt han seg ned ved vårt bord. Ved siden av lille meg. Snakk om å bli starstrucked. Noe jeg også fortalte han. Ha ha.. Det var som om jeg hadde bomull i munnen. De første minuttene. Surrealistisk.
Etterhvert kom jeg heldigvis, med hjelp fra mine kollegaer på glid, slik at vi fikk formidlet våre synspunkter og budskap omkring rehabiliteringsvirksomheten i vår kommune. Han lyttet interessert, og stilte konstruktive spørsmål til alle rundt bordet. For en mann! Om jeg har syns denne mannen har vært sympatisk og flott tidligere, er han ikke blitt noe dårligere etter dette. At han dessuten tilbød seg å skjære opp maten til slagpasienten på hans motsatte side, som strevet med kniv og gaffel, toppet min oppfatning om at denne mannen er "hel ved".

Jeg svever fortsatt. Ha en god Kr Himmelfartsdag dere også ;)