tirsdag 3. mai 2011

Fersk

Grrr...
Jeg er ny her på bloggen. Det er så mye jeg ikke kan av datatekniske ferdigheter. Ting tar tid. Jeg blir sittende her å prøve og feile. Er det noen som kan fortelle meg hvordan jeg f.eks. får lagt inn snutter fra You Tube?

Zumba

Jeg har alltid vært glad i å danse.
Når jeg hører musikk med rytme og energi, får jeg lyst til å bevege meg. Ofte kjennes det som om jeg dras inn i musikken, jeg kjenner frihet og gleden bobler inni meg.

Mamma har fortalt at jeg ikke var store jenta da hun observerte at jeg sto å holdt meg i salongbordet, mens jeg vrikket på rumpa etter takten på musikken fra radioen.
6 år gammel begynte jeg på ballett. Først klassisk, siden jazzballett. Jeg husker ingen av mine nærmeste venninner var med på dette, likevel holdt jeg på i mange år.
Et kort periode ble det danseskole, der vi skulle danse standarddanser parvis. Fordi det var få gutter der, måtte jentene danse med hverandre.
Senere ble det diskotek med diskokuler og blinkende lys. På disko danset alle danset hver for seg - utenom kveldens siste låter, som ble kalt "klinedansen". Hvis man da var heldig å bli spurt om å danse. Ofte sto man på sidelinja og kikket.

Som voksen var jeg i mange år med i en internasjonal folkedansgruppe, der kvinner og menn danset ring og rekkedanser fra ulike land. Jeg tok også opp igjen jazzballet trening.

Mens barna var små tok patriarken og jeg flere svingkurs. Vi hadde fast barnevakt 1 gang pr uke. Hun kom til barnetv-tid, mens vi dro avgårde på svingkurs. Når vi kom tilbake etter et par timer, var ungene i seng. Vi hadde gjort noe gøy sammen, pluss at vi hadde vedlikeholdt kondisen. Disse svingkursa har vi i etterkant hatt stor glede av, på fester og i ulike sosiale arrangement der dansemuligheter byr seg.

I dag er det Zumba som gjelder. Jeg elsker Zumba! Zumba er gruppetrening etter herlig latino/salsa/samba/afro-musikk, med enkle trinn og kombinasjoner. Man får brukt hele kroppen, blodpumpa går og svetten hagler. Du verden så gøy det er. På trening kommer det flest damer - i alle aldre. Noen er drevne og noen nybegynnere.
I byen min har jeg mulighet til å trene Zumba 5 ganger i uka. Jeg stikker på trening så ofte jeg kan. Det er ikke vanskelig å prioritere. Jeg blir rett og slett så glad av det. At kondisen bedrer seg og kroppen blir sterkere er ikke dumt det heller. Men det viktigste er at jeg koser meg og kjenner glede under trening.
Har du ikke forsøkt det før, så prøv da vel!

Eller har du kanskje en annen fysisk aktivitet du liker å holde med?