tirsdag 9. august 2011

Sommerfuglen og Confetti

Nå befinner jeg meg altså i København. Sist jeg var her var i april. De siste årene har jeg vært her 1 - 2 ganger pr år. Her er fint å være, for en danofil som meg.

I dag hadde vi en deilig frokost som danskene kaller det, eller lunsj på Cafe' Norden ved Højbroplass.Jeg har et par ting jeg alltid må gjøre mens jeg er I København. Blandt annet er det å kikke en tur innom favorittgarnbutikken min "Sommerfuglen". Den ligger nedenfor Strøget, ved Vandkunsten, ned mot Christiansborg.


Å hjelpes meg! Her er mye godsaker å få tak i for strikkeglade. Jeg nyter å se på farger, kjenne på garnkvaliteter, titte på oppskrifter og mer eller mindre nødvendig strikketilbehør.

I dag ble dagens fangst garn til mitt nye prosjekt "Confetti", samt litt annet snadder. Jeg gleder meg til å fart på pinnene etterhvert.
Spørs om ikke du må være veileder igjen, Sylvia. Jeg er som kjent et nek til å lese og forstå danske strikkeoppskrifter.
Nordiska akvarellmuseet


På vei til Alingsås kjørte vi ut til Skarshamn på Bohuslenkysten. Der ligger Nordiska akvarellmuseet. Museet ligger helt uti vannkanten mellom svaberg og fiskebrygge.


Akkurat nå er det en utstilling der av den tyske maler og grafiker Emil Noldes liv og bilder.Utstillingen viser hovedspor innom Emil Noldes bildeverden, med landskap, blomster, fantasier og portrett.

Best likte jeg delen "Umalte bilder" - en akvarellsuite som Nolde i hemmelighet skapte i sitt avsidesliggende hus Seebüll ved den tysk-danske grensen, etter at nazistene på 1940-tallet hadde stemplet kunsten hans, og forbudt han å arbeide som kunstner.