fredag 2. desember 2011

Elisabeth gjør ting hun ikke kan, del 1.

Inspirert av Livet leker, bestemte jeg meg for å lage lammerull.

Jeg dro til slakteren. Ja, for det har vi faktisk i byen jeg bor i. Som har hatt sin virksomhet på samme sted i over 100 år.
Der fikk jeg tak i lammekjøtt og - rulleskinn. (Hege: jeg tok den enkle varianten jeg, så slapp jeg skjæring av ribbein).


Heges lammerull har en tøtsj av Middelhavet, og ikke lik den norske tradisjonelle. Og jeg herma.




Oppå rulleskinnet la jeg lammekjøtt skjært i grove strimler, hakket paprika, rød- og hvitløk, bladpersille, estragon, timian, salt, pepper. Så rullet jeg sammen, og begynte å sy. Sjekk redskapen!



Ikke prydsøm akkurat, men det holdt. Utenpå rullen tredde jeg en rullestrikk. Kjøpt hos slakteren.




Så fikk rullen ligge 1 døgn i kjøleskapet, der smakene fikk godgjøre og sette seg. Med klede rundt seg, puttet jeg rullen oppi ei grytene med kokende vann. Der fikk den trekke 45 minutter.

Slik ble resultatet. Det er bare å glede seg til julebrønsj.