fredag 16. november 2012

Selvportrett


Louisiana Museum of Modern Art ligger nord for København, med panoramautsikt over Øresund.

hjemmesiden deres leser jeg: "Museet omkranser skulpturparken mot havet, og samspillet mellem kunsten, naturen og museets arkitektur er enestående.
Louisiana er et internationalt museum med en betydelig samling av moderne kunst, både ute- og innendørs, fra 1945 og opp til i dag".


Forrige fredag dro to barndomsvenninner og jeg til Louisiana. Alle tre syns litt kulturell input ikke er å forakte. Selv når man er på jentetur til Køben.
På forhånd hadde jeg avtalt å møte min danske bloggvenninne Gitte der.Det var utstillingen "Selvportræt" vi peilet oss inn på. Her blir en perlerekke av ulike selvportretter presentert, der både uttrykk, temperament og karakter er vidt forkjellig. Fra Picasso, Matisse og Munch til Kahlo, Dalí og Warhol.

Det ble en spennende dag med mange inntrykk. Ekstra inntrykk gjorde den japanske kunstneren Kusama med sin lys-, speil- og vanninstallasjon kalt "Gleaming lights of the souls". Inni det lille lukkede rommet fikk man en uendelighets fornemmelse av de funklende, fargede, skiftende lysa. Magisk!Vil du kikke mer på "Sjelens funklende lys", se her.


Tusen takk Gitte, for nok et hyggelig møte, lunsj og god guiding på museet.