fredag 16. november 2012

Selvportrett


Louisiana Museum of Modern Art ligger nord for København, med panoramautsikt over Øresund.

hjemmesiden deres leser jeg: "Museet omkranser skulpturparken mot havet, og samspillet mellem kunsten, naturen og museets arkitektur er enestående.
Louisiana er et internationalt museum med en betydelig samling av moderne kunst, både ute- og innendørs, fra 1945 og opp til i dag".


Forrige fredag dro to barndomsvenninner og jeg til Louisiana. Alle tre syns litt kulturell input ikke er å forakte. Selv når man er på jentetur til Køben.
På forhånd hadde jeg avtalt å møte min danske bloggvenninne Gitte der.Det var utstillingen "Selvportræt" vi peilet oss inn på. Her blir en perlerekke av ulike selvportretter presentert, der både uttrykk, temperament og karakter er vidt forkjellig. Fra Picasso, Matisse og Munch til Kahlo, Dalí og Warhol.

Det ble en spennende dag med mange inntrykk. Ekstra inntrykk gjorde den japanske kunstneren Kusama med sin lys-, speil- og vanninstallasjon kalt "Gleaming lights of the souls". Inni det lille lukkede rommet fikk man en uendelighets fornemmelse av de funklende, fargede, skiftende lysa. Magisk!Vil du kikke mer på "Sjelens funklende lys", se her.


Tusen takk Gitte, for nok et hyggelig møte, lunsj og god guiding på museet.


5 kommentarer:

 1. Så fint et referat af vores hyggelige dag, Elisabeth, og dejlige billeder - tusind tak for sidst! Ja, et stort indtryk gjorde den japanske kunstners 'Gleaming lights of the souls'.
  Ønsker dig en rigtig god weekend.

  SvarSlett
 2. Takk for sist og takk super søt gave, Elisabet !

  Så utrolig hyggelig med jentetur til Køben, det er jo slik en fin by. Moro å få med seg litt kunst, og i slike vakre omgivelser må dette ha vært en flott opplevelse.

  Takker også får DVD/film tipset ditt igår, filmen ble googlet, funnet på Platekompaniet og bestilt, tenkte at den vil jo være fin å ha en dag etter dato 26 nov, vettu - var ikke det smart?

  God helg søte deg :)

  SvarSlett
 3. Å det så jo riktig så hyggelig ut og litt kulturelt påfyll er ikke å forakte..

  God helg til deg og dine!

  For meg er det full jobbehelg med 14 timers dag i morgen og det samme de to neste helgene om jeg fortsatt har jobb da....med slavekontrak....

  SvarSlett
 4. Så hyggelig med jentetur ; ) Jeg har også vært på Louisiana, flott sted! Liker godt bildene dine Elisabeth! Du er god med instagram, jeg har ennå ikke tatt i bruk den "appen".

  Jeg teller ned dager til vi reiser hjem til Jul - jeg den 10. T den 15. des. Vi reiser tilbake til Kina den 5 januar, så det blir en lang deilig ferie hjemme!

  Ellers så har jeg fine dager her ; ) Hils din kjære!

  Klem på vei vestover ; )

  SvarSlett
 5. I really enjoyed watching "Sjelens funklende lys". Thank you!
  Glad you enjoyed your "jentetur" to Copenhagen!
  Happy weekend!

  SvarSlett