lørdag 18. august 2012

Central Park

Kjenner du sangen "New York State Of Mind"? Du vet Billy Joels versjon fra 70-tallet. Den har surret og gått i hodet mitt, siden jeg kom hjem fra New York på tirsdag. Trykk gjerne på play og listen carefully, mens du leser innlegget videre.Some folks like to get away
Take a holiday from the neighbourhood
Hop a flight to Miami Beach
Or to Hollywood
But I'm taking a Greyhound
On the Hudson River Line
I'm in a New York state of mind


Vi bodde i en leilighet på Upper West. Rolig beliggenhet, unna det hektiske kjøret i Midtown. Kort vei til Central Park og Hudson River Park. Mens de unge sov, tok vi to eldste en morgentur/-jogg i disse grønne lungene.

Vil du være med en tur i Central Park?

For å komme inn i parken passerer vi Dakota building. Huset John Lennon bodde med Yoko Ono, før han ble skutt utenfor 8.desember 1980.


Parkområdet vi kommer rett inn i her heter Strawberry Fields, og er dedikert til John Lennon. Den runde sirkelen kalles Imagine. I dette område oppfordres man til ro og fred.


Overalt i parken lufter folk hundene sine. Noen har fler enn andre. Eller lever av å lufte andres hunder, slik som her.
Alltid hyggelig å komme i snakk med folk med hund.


Central Park er en fantastisk grønn oase, - en landskapspark med flere innsjøer, fjellknauser, leke- og spillområder, skogpartier, livlig fugle- og dyreliv, stier og veier på kryss og tvers.
Parken har rektangulær form, omtrent 4 km lang og 1 km bred.
Overalt i parken er det hvilebenker man kan slå seg ned. De fleste av dem med minneplaketter, med innskripsjoner om ulike mennesker.


Det er fantastisk at midt på Manhatten med sine 1,5 mill innbyggere, trafikkaos og støy finnes denne vakre parken som innbyr til rekreasjon, picnic, fysisk aktivitet, fuglekvitter og hvile.

Mmm.. Billy Joels pianoakkorder og klare stemme skal få surre videre i hodet mitt i tiden framover også..


It comes down to reality
And it's fine with me 'cause I've let it slide
Don't care if it's Chinatown or on Riverside
I don't have any reasons
I've left them all behind
I'm in a New York state of mind

8 kommentarer:

 1. takk for en utrolig spennende tur i denne parken, som jeg sett på tv og hørt om, og den var like fin som jeg innbilte meg !

  Så fint du beskriver den og vakre bilder til, må nok innom her engang til i løpet av helgen, og "bli med på nok en tur" i denne parken.

  Første inntrykk må bare få synke litt...kan bare tenke meg alle inntrykkene du har fått i deg :)

  god helg kjære deg, glad du har fått sove godt !

  SvarSlett
 2. Håper du har sovet av deg all yetlaget, Elisabeth.
  Deilige central Park. Vi var også på de samme stedene.....
  Du så vel alle ekorna? De er litt mer agressive enn de vi har hjemme, større er de også.
  Ellers har NY flere steder i byen, der de har plantet grønt og satt en benk, slik at folk kan sitte og nyte byen. Herlig by, altså.

  SvarSlett
 3. Så fine Bilder av parken. Nå kjenner jeg at jeg gjerne blir med gubben til NY=) Ser ut som dere hadde en strålende tur. Håper du har ei fin helg=) Vibeke

  SvarSlett
 4. Å for et flott innlegg og parken ser jo bare vakker ut....neste gang jeg er i byen må jeg dit. Har vært i NY to ganger, men ikke vært innom parken. Tusen hjertelig takk for fin tur.

  SvarSlett
 5. Tusind tak for turen i Central Park med dig som guide! Jeg var slet ikke klar over, at parken er så stor. Hvor er der smukt! Og det er fascinerende at se den unge mand gå tur med de mange hunde. Jeg var i NY, da jeg var 18 år, men så desværre ikke denne grønne oase.
  God weekend kære du!

  SvarSlett
 6. Tenk at du faktisk har vært der, - på ordentlig. Takk for at du deler.

  SvarSlett
 7. WoW!! i tankene dro jeg dit jeg også nå, bildene, teksten og sangen fikk regntunge trøndelag til å bli langt lant borte. For!! en opplevelse dette må ha vært, kost meg veldig med reisebrevet ditt, noe du tydeligvis anbefaler andre å dette :-)))

  SvarSlett
 8. Hjertelig takk for en nydelig tur i tekst, bilder og musikk!
  Det er en fantastisk flott park!

  Å du som vi liker at dere vil komme på besøk til Kina!! : ) Vi må snakkes på mail

  Ønsker deg en god søndag min venn : )

  SvarSlett