søndag 1. april 2012

Tanker en palmesøndagsmorgen.
Palmesøndag, og jeg er tidlig oppe. Har en stille stund for meg selv, før jeg drar avgårde på jobb. Min påskeferie begynner onsdag. Ser fram til 6 fridager uten fastspikra planer. Med tid til å våkne om morgen, og la dagform og lyst bestemme hva dagen måtte bringe.

Fredag kjørte jeg yndlingssønnen til toget. Et hyggelig besøk innom mor og far, før han satte nesa mot Tokyo. Fram til august skal han oppholde i den gigantiske japanske storbyen. Han er ikke fersking på området, femogtyveåringen. Han har nemlig bodd og studert i Japan halvannet år tidligere. Kommende semester skal han ha utveksling fra sine økonomistudier i Bergen der borte. Vårsemesteret på universitetene i Japan er fra april til august. Han mestrer det japanske språket denne karen, og så fram til å snakke og holde ferdighetene vedlike de kommende månedene.
Ute er det overskyet og blitt kaldere. Det er tørt i hagen. Har faktisk vannet siste dagene. Mest fordi de store rotklumpene av noen stauder og busker som ligger i hauger og venter på å bli plassert på nytt, ikke skal tørke inn og krepere. Rundt huset er det rimelig kaotisk, siden snekker og steinlegger holder på i hver sin ende av huset. Slik vil det fortsatt være en stund framover, antar jeg.

Ha en god søndag, med eller uten palme, dere der ute.

(Magnoliaen har jeg knipsa i hagen der mor bor)

12 kommentarer:

 1. Som meg har du ennå noen dager å jobbe før den `virkelige` påskeferien starter, heldig slik vi helsearbeidere :-) og været?? ja hva kan man jo gjøre med det, men ble nå skuffa for her kom snø, nå når vi før hadde fått en forsmak på våren, æsj æsj æsj, en får gjøre det beste uttav ting :-)

  Tokio, oi ooi langt unna ja, og kjente nok på dine følelser når du beskrev over her, men det meste går så bra sjø, han hadde vel ikke kastet seg utti det om han selv hadde vært litt i tvil kan jeg tenke meg.

  Snør hos oss i dag å, men en tur ut bare må det vel bi. Kos deg Elisabeth også blogges vi :-) Anneklem.

  SvarSlett
 2. Så fantastisk at sønne mestrer japansk....det høres supervanskelig ut. Jeg har to arbeidsdager igjen nå før det bærer ned på hytta tirsdag morgen med tog. Mannen dro i går. Ønsker deg en fin arbeidsdag.

  SvarSlett
 3. Det er deilig å kunne starte dagen i rolig tempo. Jeg har en sønn som våkner tidlig og jeg er alltid med han opp, så sitter vi og koser oss med barne TV og litt godt i skåla!
  Det er hyggelig å kunne roe tempo litt når det er fri, for det er nok tempo når hverdagen er her igjen!

  Ønsker deg en fin palmesøndag! Klem

  SvarSlett
 4. Satt akkurat å tenkte, hvor er den Magnolia'n plassert, tro?
  Men, nå vet jeg det. Minte meg helt om Italia, de er på gang med blomstring her også, nydelig blomster den har.

  Tokyo, så spennende og anerledes sted for studier !
  Flinke sønnen, lykke til ønskes han.

  Da er det ennå noen dager igjen på deg, FØR du har FRI - tenker du gleder deg. Nyt søndagen og GOD PÅSKE, Elisabeth, kos deg :)

  Så håper jeg solen skinner og hagen kommer seg....

  SvarSlett
 5. Nydelige blomster, nydelige dager nå...
  Så flink sønn du har, Elisabeth! Jøje meg... Japansk, da, gitt...
  Ønsker deg fine påskedager - og kos deg med det som gir energi! Kanskje du får tatt noen fine bilder - og sendt inn til konkurransen som du ser på bloggen min!
  God klem til deg!:-)

  SvarSlett
 6. En magnolie i blomst - sikke et vidunderligt syn allerede! Her havde vi snevejr i går morges. Det bliver dejligt for dig snart at have påskeferie! Og hvor er det flot, at din søn taler japansk. Ønsker dig en god søndag aften, Elisabeth!

  SvarSlett
 7. Nydelig Magnolia..jeg ønsker meg en sånn :-)
  Ha riktig fin påske, kanskje du skal lære deg japansk,du også ;-)

  SvarSlett
 8. Jeg kom bare lige forbi.
  Smuk Magnolia.
  Vi har stjerne magnolia og åkande magnolia, men de er slet ikke så langt fremme.
  Tak for kigget.
  Ha` en god dag.

  SvarSlett
 9. Beautiful flowers!!!
  Spring is such a magical time when everything comes "alive" and starts to grow again. Spring is my favourite season!

  SvarSlett
 10. Nydelig magnoliablomstring, Elisabeth - heldig er din mor som har den i sin have!

  SvarSlett
 11. Utrolig flott blomstring på magnoliaen din! Og så flink og kunnskapsrik sønn du har! Lykke til i konkurransen, og fortsatt god påske til deg :)

  SvarSlett
 12. Å den magnoliaen var vel lekker, for en farge, en sånn vil jeg ha! :D
  Lykke til i vårblomstkonkurransen :)

  SvarSlett