mandag 16. mai 2011

Sopf

I Sveits har jeg en svigerinne. Hun er gift med en sveitser, og har bodd der i 40 år. Vi ferierer derfor ofte i Sveits, noe jeg antagelig kommer til å blogge om senere.
Min svigerinne er en av mine matinspiratorer. Hun er virkelig dyktig på matlaging. Mang en oppskrift her i huset, har jeg fått av henne.

En av disse oppskriftene er sopf. Sopf er en sveitsisk fletteloff.
I morgen tidlig, skal vi nemlig ha 17.mai-frokost her. I ettermiddag har jeg derfor bakt sopf. Jeg vil kalle det et festbrød.


(Som du ser på bildet, har jeg laget Ole Gunnars sjokoladekake også. Du vet en sånn som er bløt i midten. Den skal serveres med jordbær/fruktsalat og is. Den gode fra Møvenpick med vanilje.)

Har du lyst til å prøve deg på å bake sopf, får du oppskriften av meg her:

250 g meierismør, smeltes
1 l H-melk helles oppi smøret og varmes fingervarmt
50 g gjær
1 ss salt
2 ts sukker
1 egg
hvetemel til fast deig

La heve. Formes/flettes til 2 loff. La heve igjen. Pensle med egg.
Stek ved 200 g i ca 25 min.

3 kommentarer:

  1. Ja takk, det har jeg veldig lyst til å prøve...ønsker deg og dine en nydelig 17.maifeiring

    SvarSlett
  2. Mmmm, det så godt ut, du! jeg jobbet for en Østeriks kokk en gang, og han laget Epfelstrûdel. DET var godt, det.
    Vi skal nøye oss med biff, og hjemmelaget Panna Cotta med varm bærsaus til i kveld. Yummi!!

    SvarSlett
  3. Så deilig med hjemmebakt brød, nam nam !

    SvarSlett