lørdag 28. januar 2012

Geschnetzeltes

Min svigerinne er, som jeg har skrevet om før, bosatt i Sveits, siden 40 år tilbake.
Hun har mange gode kvaliteter. En av dem er at hun er flink med mat.

Dagens middagsmeny har jeg hentet hos henne. Er både velprøvet og velsmakende. Raskt å lage er det også.





Geschnetzeltes

500 svinefilet, grov oppdelt (kan bruke kylling, kalv også)
2 ss soyaolje
Brunes sammen med:
2 ss karripulver (litt mindre, hvis du bruker grønn karripasta som meg)
2 ss hvetemel
2 hakket løk
2-3 kløfter hvitløk

Hell over:
1 dl hvitvin
1 dl ananassaft
1 revet eple
2,5 dl buljong. Kok i 10-12 min.

salt, pepper, strøkrydder, mer karri tilsettes etter behag.

Hell over:
1/2 putt fløte/creme fraiche
1 banan i skiver
1 boks ananas/herm.blandet frukt
Noen stekte, ferske sjampinjånger

Varm opp, ikke kok. (Ellers blir frukten "grøt")

(I dag hadde jeg ikke hvitvin. Som erstatning brukte jeg mer varm buljong, pluss litt presset sitronsaft. Går helt fint det. Jeg slang oppi noen skrukne cherrytomater samtidig. Ga fin farge.)






Serveres med ris/røsti og grønn salat. Velbekomme!


6 kommentarer:

  1. Det lyder spændende! Den ret har jeg ikke hørt om før, men den bliver straks printet ud, så vi kan prøve den her hos os. Karry og æble er en god kombination! Det lyder sundt, let og meget lækkert :-)
    Tak for dejlig inspiration og god lørdag aften til dig!

    SvarSlett
  2. Dette så godt ut Elisabeth. Denne oppskriften skal jeg ta med meg til Kina ; )

    Fine bilder!
    Takk for at du deler!

    Fortsatt god kveld! Klem til deg : )

    SvarSlett
  3. Knabber denne.
    Så vil jeg prøve den, når jeg har landet.
    God natt.

    SvarSlett
  4. Tak for opskriften. Det ser lækkert ud. Jeg er glad for gode gryderetter i hverdagen, så denne vil jeg helt sikkert forsøge mig med! :)

    Ønsker dig en skøn søndag. Klem.

    SvarSlett
  5. Mmmm...en deilig rett, særlig nå som det er litt guffent ute.
    Mannen har servert meg masse god mat i helgen, og da jeg var i Oslo denne uken, spiste jeg en 4 retters på Bristol, og en 3 retters på Sorgenfri. Så jeg har fått min dose med Gourmet denne uken. Nå er det godt med kun en vanlig brødskive.
    God sondag, Elisabeth

    SvarSlett
  6. Detta såg verkeleg godt ut - her er formen slik at det vart takeaway pizza...godt det også når man er svolten og ikkje orkar lage noko:-))

    Ha ei fin veke og klem

    SvarSlett